Yleispelaajalle lähtöpassit Hämeenlinnan Lentopallokerhosta

Kuva: CEV.eu

Hämeenlinnan Lentopallokerhon käymistila jatkuu. Ryhmään tehdään tilaa uusille ulkomaalaisvahvistuksille.

Lentopallokerho tiedotti maanantaina, että yleispelaaja Taylor Collombinin sopimus on purettu. Tiedotteen mukaan purkaminen tapahtui ”yhteisymmärryksessä”.

Joukkueen otteluita seuranneille syyt ovat selvät: Collombin ei ole liigatasoa, ja ryhmässä hän ajautuikin vaihtopelaajaksi. Kanadalaisen tilille kertyi 21 erää ja 48 pistettä.

– Ulkomaanavulta sopii odottaa enemmän. Uusien, joukkueen rakenteeseen sopivien ja ennen kaikkea sopivan hintaisten vahvistusten etsintä jatkuu, Lentopallokerho kertoi verkkosivuillaan.

Hämeenlinna ajautui pelaajakriisiin marraskuussa, kun passari Victoria Deisl ja hakkuri Anna Shumeiko loukkaantuivat – vieläpä samassa ottelussa. Kummankin urheilijan osalta kausi on paketissa.

Kolmesta viime liigaottelustaan Hämeenlinna on voittanut vain yhden. Keskiviikkona joukkue saa vieraakseen LP Kangasalan.

Arctic Volleyn voittoputki katkesi

Lentopallon naisten Mestaruusliigan hännillä Arctic Volley innostui marraskuun lopulla ja voitti peräkkäin LiigaPlokin sekä kaksi kertaa Nurmon Jymyn. Putki loppui kuitenkin kolmeen kamppailuun, sillä tiistaina LP Viesti haki täyden sarjapistepotin Rovaniemeltä 3-0-tuloksella.

Viestin hakkuri Darja Butkevitsh oli jälleen pelipäällä ja viimeisteli 26 pistettä eli lähes puolet Viestin itse tekemistä pisteistä.

Arcticin paras pisteentekijä oli Lisa Jaunet (14) ja tehokkain mainiosti vaihdosta ruutuun tullut Ella Peltomaa (+8).

– Peli oli tänään vahvempi kuin Salossa (marraskuun alussa) Viestiä vastaan, Arcticin valmentaja Jukka Lehtonen kommentoi.

– Hyökkäyspelissä olimme vastustajaa jäljessä. Muutamia helppoja virheitä tuli. Pää pystyssä voi olla. Peli parani Jymy-peleistä. Pelasimme yhden kauden parhaista otteluistamme, vaikka hävisimme, näki Lehtonen.

Keskiviikkona nähdään aito kärkiottelu, sillä liigaykkönen Viesti pelaa kakkosen, Pölkky Kuusamon, vieraana. Pölkky (9 voittoa) ei ole kärsinyt yhtäkään pistemenetystä, mutta Viesti (10-3) on pelannut neljä ottelua enemmän.

Butkevitsh ja Smidl pörssikärkinä

Naisten lentopalloliigan pistepörssissä mennään kansainvälisessä komennossa. Ykkösenä on ukrainalainen Butkevitsh, joka on tehnyt 264 pistettä.

Toisena tulee LP-Vampulan yhdysvaltalainen Cheyenne Jones 221 pinnan saldollaan. Hänen joukkuetoverinsa Jovana Biberdzic, jonka kotimaa on Bosnia ja Hertsegovina, majailee kolmantena tehtyään 219 pistettä.

OrPon Ada Aronen ja Viestin Kristina Yordanova jakavat ässätilaston kärkitilaa. Kummallakin on 23 ässäsyöttöä. Torjuntapisteiden pörssiä johtaa Puijo Wolleyn Ella Autere 41 blokkipinnallaan.

Lentopallon miesten Mestaruusliigan pistepörssiykkönen on Akaa-Volleyn hakkuri Matej Smidl. Hänellä on kasassa 311 pinnaa. Tshekkiä varjostavat KyKy-Betsetin Renars-Pauls Jansons (293) ja TUTO Volleyn Aleksander Rastamo (230).

Yleispelaaja Mikko Räsänen, Akaa-Volley, pitää hallussaan ässätilaston ykköspaikkaa (28).

Kuva: CEV.eu

Hurrikaani-Loimaan Miika Haapaniemi (36) johtaa torjuntapisteiden tilastoa. Kovia haastajia ovat Savo Volleyn Jakub Kovac, TUTOn Lauri Lehtonen ja Kokkolan Tiikerien Rami Rekomaa, joilla on 33 blokkipistettä kullakin.