Lentopalloilija Ada Aronen sopimukseen

Lentopalloilija Ada Aronen jatkaa naisten Mestaruusliigassa ja Oriveden Ponnistuksessa.

Arosen jatkamisesta OrPossa on puhuttu jo jonkin aikaa, mutta keskiviikkona itse seurakin vahvisti asian.

Kausi 2022-23 oli yleispelaaja Aroselle läpimurto lentopallon pääsarjan kärkinimeksi. Vilppulan Tähden kasvatti teki runkosarjassa 345 pistettä. Pudotuspeleissä vauhti vain kiihtyi, ja Aronen viimeisteli viiden ottelun mittaisessa puolivälieräsarjassa 109 pinnaa.

OrPo pakotti Hämeenlinnan Lentopallokerhon täyteen viiteen kamppailuun, vaikka lähti sarjaan selkeänä altavastaajana. Suuri osuus sankarilliseen esitykseen oli hyvin nostaneella ja rohkeasti iskeneellä Arosella.

Lentopallo.info valitsi Arosen Mestaruusliigan kauden parhaaksi nuoreksi pelaajaksi.

Aronen, joka täytti tammikuussa 20 vuotta, siirtyi Vilppulasta OrPon liigarinkiin kaudeksi 2020-21. Jo ennen kouluikää lentopalloilun aloittanut urheilija tekee kunnianhimoista uraa.

– Minua kiinnostaa pelaajana yleispelaajan tontti enemmän kuin hakkurina pelaaminen. Haaveena on maajoukkueeseen pääsy ja mahdollisesti ulkomailla pelaaminen, Aronen kertoi ensimmäisen liigakautensa jälkeen.

Yksi tavoitteista lähestyy, sillä Suomen naisten lentopallomaajoukkueen uusi päävalmentaja Nikolas Buser valitsi Arosen kevään maajoukkuerinkiin.

Aronen on pelannut myös beach volleyta ja voittanut siinä nuorten SM-kultaa.

LP-Vampula: Julia Seikkula lopettaa liigauransa vain 22-vuotiaana.

– Olkapää on vaivannut jo useamman vuoden, ja leikkaus sekä kiropraktikon ja fysioterapeuttien hoito ei ole tilannetta parantanut. Hakkurina palloa on lyötävä lujaa, ja se on liian raju liike kipeälle olkapäälle. Kipu on vienyt myös innon pelaamisesta, Seikkula taustoitti.

LiigaPloki: LiigaPlokin ensimmäinen pelaajahankinta on yhdysvaltalainen yleispelaaja Emma Ellis. Hän tulee Pihtiputaalle Pohjois-Amerikan yliopistoliigasta. Pelaajistoa täydentää nuori Nelly Kinnunen. Jatkajiin kuuluu myös päävalmentaja Kim Buchwald.

Raision Loimu: Lentopallon miesten Mestaruusliigassa koittaa uran päätös Eemeli Koukille. Loimun kasvatti pelasi kotimaista liigaa myös TUTO Volleyssa, Perungan Pojissa ja Hurrikaani-Loimaassa. Kansainvälistä kokemusta kertyi Suomen maajoukkueesta ja romanialaisesta Steaua Bukarestista.