Lentopalloilija Emilia Kääntä sopimukseen Puijo Wolleyn kanssa

Lentopalloilija Emilia Kääntä pysyy kuopiolaisen Puijo Wolleyn vahvuudessa.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaava Puijo tiedotti perjantaina, että seura on tehnyt Käännän kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Yleispelaajalla on takana kaksi kautta Puijo Wolleyssa.

Pekka Seppäsen valmentama Puijo pelasi seurahistoriansa parhaan kauden. Muistoiksi jäivät runkosarjan voitto sekä SM-pronssi. Kääntä ja Hilkka Hujanen muodostivat kenties liigan tasaisimman yleispelaajakaksikon.

– Emilian jatkosopimus on iso asia joukkueelle. “Eki” otti menneellä kaudella selkeän pelillisen askeleen eteenpäin, ja tavoite on, että kehitys jatkuu ensi kauden aikana. Hän on yleispelaaja isolla Y:llä, kaikki pelin osa-alueet ovat hyvin hanskassa, Seppänen kuvailee.

Lentopallo.info valitsi Seppäsen vuoden parhaaksi valmentajaksi naisten Mestaruusliigassa.

Alavieskan Virin kasvatti Kääntä, 23, pelasi nuorena Kuortaneella ja avasi varsinaisen liigauransa LiigaPlokissa. Kahden LiigaPloki-vuoden ja yhden OrPo-kauden jälkeen hän siirtyi Puijo Wolleyhin.

Suomen naisten lentopallomaajoukkueen uusi päävalmentaja Nikolas Buser valitsi Käännän kevään rinkiin. Suomen naiset pelaavat EM-kisoissa, jotka käydään elo-syyskuussa.

Myös nuori libero Veera Help jatkaa Puijo Wolleyssa. Hakkuriksi kesken kauden tullut Reina Tokoku on sen sijaan matkalla Etelä-Korean liigaan ja Incheonin joukkueeseen.

OrPo: Avainpelaajaksi noussut Ada Aronen jatkaa Orivedellä. Lue tästä lisää.

Lopettaneita: Pelitossut naulaan ovat ripustaneet ainakin Tiiamari Sievänen (LP Kangasala), Julia Seikkula (LP-Vampula) ja Eemeli Kouki (Raision Loimu).

Pölkky Kuusamo: Pölkky voitti toisen peräkkäisen Suomen mestaruutensa. Seura (Kuusamon Pallo-Karhut) piti SM-kultajuhlat torstaina. Katso tästä kuvia juhlista.

Pölkyn ensi kauden joukkue on muotoutumassa. Manageri Mika Määttä kertoi Radio Pookille, että toukokuun alussa olisi tulossa useampiakin sopimusjulkistuksia.

VaLePa: Lentopallon miesten Mestaruusliigassa VaLePa oli paras kuudennen kerran perättäin. Mestaruusjuhlat pidetään lauantaina kello 14 alkaen. Paikkana on Levorannan autoliike, joka on osaltaan mahdollistanut VaLePan osallistumisen Mestarien liigaan useana vuonna.

VaLePan kultajoukkue on tavattavissa perjantaina kello 20-22 Vammalan Walter’s Pubissa.

Savo Volley/Karelian Hurmos: Savossa aiemmin pelannut libero Shohei Nose siirtyy bundesliigajoukkue Düreniin. Dürenin valmentajana aloittaa Karelian Hurmoksesta tuttu Matti Alatalo.

Akaa-Volley: Suomen kärkiliberoksi Akaassa kasvanut Köykkä on huhujen mukaan siirtymässä Puolan huipputasoiseen liigaan ja Trefl Gdanskiin. Tällä kaudella mies on liberoinut Bundesliigan Giesenissä.