Hämeenlinnalta loukkaantui kaksi avainpelaajaa

Lentopallon eurocupin kotiottelu oli Hämeenlinnan Lentopallokerholle surullinen tapaus torstaina.

Turkkilainen Galatasaray voitti ottelun, ja Lentopallokerholta loukkaantui kaksi avainpelaajaa.

Passari Victoria Deisl ja hakkuri Anna Shumeiko joutuivat jättämään ottelun kesken loukkaantumisten vuoksi.

Varsinkin Deislin loukkaantuminen oli ikävän näköinen. Tapahtumahetkellä kolmannessa erässä Kerholla oli kaksi passaria kentällä, ja Deisl toimi hyökkääjänä kakkospaikalla. Tultuaan alas iskulyönnistä hän loukkasi jalkansa.

Deisl oli pitkään lähes liikkumattomana kentän pinnassa, kunnes hänet kannettiin paareilla pois salista. Yleisö antoi urhealle pelurille myötätuntoiset suosionosoitukset.

Shumeiko loukkasi jalkansa toisessa erässä syöksyttyään irtopallon perään mainosaidoille asti. Hänet autettiin kentän sivuun. Shumeiko seurasi ottelun loppuun asti kentän laidalta.

Muut Hämeenlinnan pelaajat osoittivat hienoa joukkuehenkeä ja kävivät moneen kertaan lohduttamassa ja tsemppaamassa loukkaantunutta urheilijaa.

Deisl ja Shumeiko pelaavat Hämeenlinnassa ensimmäistä kauttaan. Kumpikin on osoittautunut tärkeäksi joukkueelleen. Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Shumeiko johtaa hakkuripörssiä, ja Deisl on passaripörssissä viidentenä.

Torstainakin kentällä käyneellä Pipsa Roivaisella on liigakokemusta, joten passarin tontille löytyy tarvittaessa korvaaja. Liigatasoaan todistanutta toista hakkuria ei sen sijaan löydy, joten Shumeikon mahdollinen poissaolo on Hämeenlinnalle suuri haaste.

Torstaisen Challenge Cupin ottelun Galatasaray voitti suoraan 3-0, ja erät päättyivät pistein 25-14, 25-18, 25-13.  Koko ottelun pelanneista hämeenlinnalaisista yleispelaaja Kerttu Kilpinen oli paras pisteentekijä (7) ja keskitorjuja Vera Klimovitsh tehokkain (+4).

Galatasarayn Logan Eggleston oli ottelun pistelinko 18 merkinnällään.

Toinen osaottelu pelataan turkkilaisjoukkueen kotikentällä viikon kuluttua (kotimaan liigassa Hämeenlinna pelaa seuraavaksi vasta 23. marraskuuta). Challenge Cup on lentopallon eurooppalaisten seurajoukkuekilpailujen kolmostaso.

Kakkostasolla CEV Cupissa on mukana miesten Suomen mestari VaLePa (eurokentillä Ford Levoranta Sastamala). Akaa-Volley puolestaan osallistuu miesten Challenge Cupiin.

Eurocupien ykköstaso on Mestarien liiga, joka alkoi tällä viikolla.