Lentopalloilija Jan Helenius palasi kotimaan liigaan

Kuva: CEV.eu

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa pelaava TUTO Volley vahvistaa miehistöään.

Yleispelaaja Jan Helenius on kiinnitetty turkulaisjoukkueen vahvuuteen. Sopimus kattaa loppukauden 2023-24.

Suomen maajoukkueessakin esiintynyt Helenius, 27, on suhteellisen lyhyt yleispelaajaksi (187 cm), mutta loistavan ponnistusvoiman ansiosta ulottuvuutta riittää. Parhaimmillaan hänen verkkopelaamisensa on nautittavaa seurattavaa.

Vuonna 2020 Helenius pelasi Olli Kuoksan valmennuksessa oululaisessa Lentopalloseura Ettassa.

– Lyönnin kovuus, kaikki liikkuminen, suunnanmuutokset. Monta hyvää yleispelaajaa on, mutta mielestäni Jan on koko liigan paras pelaaja fyysisesti, Kuoksa kuvaili tuolloin Heleniuksen ominaisuuksia.

Viimeksi Helenius on pelannut Alankomaiden liigassa. Active Living Orionin joukkueessa kului kaksi kautta. Heleniuksen jalka murtui marraskuussa 2021, mikä toi hankalan mutkan matkaan.

Kansainvälistä seurakokemusta Heleniuksella on Alankomaista ja Virosta. Kangasalla lentopalloilun aloittanut Helenius on Suomessa pelannut Karhulan Veikoissa, Keimolan Kaiussa, Kuortaneella, Rantaperkiön Iskussa, LEKA Volleyssa, Lentopalloseura Ettassa ja Raision Loimussa.

TUTOn toiminnassa Helenius on ollut mukana jo pidemmän aikaa, mutta kesällä tullut loukkaantuminen hidasti liigapaluuta. Nyt pelimies on kuitenkin valmis.

– Olen päässyt seuraamaan joukkueen arkea hyvin läheltä jo pidempään, ja joukkueesta on todella hyvät fiilikset. Pienen tauon jälkeen on mielenkiintoista palata pelikentille. Tarkoitus on päästä mahdollisimman hyvään fyysiseen kuntoon ja auttaa joukkuetta parhaani mukaan, Helenius sanoi TUTOn verkkosivuilla.

Helenius voi osoittautua juuri sellaiseksi vahvistukseksi, jollaisen TUTO tarvitsee. Eniten vastuuta saaneet yleispelaajat – Tuomas Siirilä ja loistolupaus William Groffier – ovat hyvää liigatasoa, ja heidän rinnalleen Helenius tuo laatua ja rautaista kokemusta.

Helenius pelasi jo keskiviikkona, kun TUTOn vieraana Kupittaalla kävi KyKy-Betset.

KyKy voitti ottelun erin 3-2. Helenius pelasi täyden ottelun, teki 18 pistettä ja sai teholukeman +6. Tuoreen vahvistuksen pelaamisessa oli hieman hakemista kaikilla osa-alueilla, joskin muutamassa syötössä ja napakassa iskulyönnissä saatiin muistutus urheilijan taidoista.

LiigaPloki: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaava LiigaPloki on nimittänyt päävalmentajaksi Hakan Can Turanin. Hän on toiminut aiemmin joukkueen apuvalmentajana.

LiigaPloki tiedotti Kim Buchwaldin eronneen päävalmentajan tehtävästä. Tällä kaudella LiigaPloki on pelannut kahdeksan ottelua ja voittanut niistä kolme. Seura ei koe tuloksia odotuksia vastaaviksi, joten valmentajanvaihdos oli tarpeen.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Kerholta loukkaantui kaksi avainpelaajaa samassa ottelussa viime viikolla. Seura tiedotti, että hakkuri Anna Shumeiko on sivussa 3-4 viikkoa. Passari Victoria Deislin tilanteesta ei ole uutta tietoa.

Puijo Wolley: Aniah Palmer on Puijon täydennys yleispelaajaosastolle. Lue tästä lisää.