Lentopalloilija Jan Heleniuksen jalka murtui

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Jan Helenius joutuu olemaan toistaiseksi sivussa tositoimista loukkaantumisen vuoksi.

Helenius edustaa Alankomaiden liigassa Active Living Orion -joukkuetta. Orionin seurajohto vahvistaa Lentopallo.infolle, että Heleniuksen jalassa on murtuma.

Suomalaispelaajan siirto Orioniin varmistui kesäkuussa. Viime kaudella hän pelasi oululaisessa Lentopalloseura Ettassa.

Heleniuksella oli sopimus Ettan kanssa kaudesta 2021-22, mutta se sisälsi ns. ulkomaanpykälän, jonka urheilija tilaisuuden tultua käytti.

Jan Helenius, 25, tunnetaan verrattain vähäisestä pituudestaan, mutta sitäkin rajummasta ponnistusvoimasta. Hän on pelannut Suomen A-maajoukkueessakin. Kansainvälistä seurakokemusta Heleniuksella on Alankomaista ja Virosta. Kangasalla lentopalloilun aloittanut Helenius on Suomessa pelannut Karhulan Veikoissa, Keimolan Kaiussa, Kuortaneella, Rantaperkiön Iskussa, LEKA Volleyssa ja Raision Loimussa.

Orionilla pyyhkii hyvin, vaikka Helenius on syrjässä. Keskiviikkona joukkue raivasi tien Euroopan kakkostason kisan CEV Cupin varsinaiseen vaiheeseen kaatamalla Lontoon lentopalloylpeyden IBB Polonian. Joonas Jokela pelasi Orionin joukkueessa täyden ottelun.

Heleniuksen vastoinkäymisestä huolimatta Orion kertoo olevansa tyytyväinen suomalaispelaajien otteisiin. Orion johtaa Alankomaiden liigaa ja on seitsemässä ottelussaan hävinnyt vain viisi erää.

VaLePalla ei tärpännyt CEV Cupissakaan. Lentopallon Mestarien liigasta karsintavaiheessa pudonnut VaLePa (Ford Levoranta Sastamala) joutui CEV Cupissa huippujoukkue Modenan kovaan kyytiin. Modena voitti molemmat ottelut suoraan erin 3-0.

VaLePa-päävalmentaja Janne Kangaskokon mukaan Modena oli odotetun vahva.

– Melko vähillä virheillä pelattiin, eikä peli kaatunut vastaanottoon. Olihan se hieno nähdä maailmantähtien otteita, ja tästä saa taas uutta näkökulmaa asiaan. Hyvä kokemushan tämä on ollut, kommentoi Kangaskokko.

– On tärkeää huomata, että pystymme tasaväkisesti kamppailemaan erä- ja otteluvoitoista hyvin monen maan joukkueita vastaan. Tälle joukkueelle nämä pelit ovat tuoneet kovuutta ja erilaisia taktis-teknisiä asioita, joita voimme käyttää myös kotimaan liigassa. Monelle nuorelle pelaajalle nämä ovat olleet ensimmäisiä kosketuksia kansainvälisiin peleihin. Kansainvälinen näkyvyys on tärkeää pelaajille ja seuralle, Kangaskokko lisäsi.

CEV Cupista putosi myös slovenialainen Calcit Kamnik, jota edustaa keskitorjuja Tommi Siirilä. Siirilä pelasi täyden ottelun keskiviikkona. Espanjalainen Las Palmas voitti molemmat osaottelut.

Naisten CEV Cupin ensimmäisellä varsinaisella ottelukierroksella Suvi Kokkonen ja hänen edustamansa ranskalaisjoukkue Nantes hävisivät vieraissa saksalaiselle Schwerinille. Kokkonen tuli vaihdosta kentälle ensimmäisessä erässä ja pelasi ottelun loppuun asti vahvasti. Kyseessä oli ensimmäinen osaottelu, joten Nantesilla on edelleen mahdollisuudet jatkoon.