Lentopalloilija Suvi Kokkonen sopimukseen – ”Luonnetta, potentiaalia, monipuolisuutta”

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Suvi Kokkonen jatkaa uraansa ammattilaisena Ranskan liigassa ja Nantesin joukkueessa.

Nuorella yleispelaajalla on takana ensimmäinen ammattilaisvuosi. Kokkonen teki nyt kahden vuoden jatkosopimuksen Nantesin kanssa.

Kokkonen, 21, kuuluu Suomen maajoukkueeseen, joka valmistautuu lentopallon EM-kisoihin 2021.

Nantes vaikuttaa erittäin tyytyväiseltä Kokkoseen. Suomalaisen taito ja asenne ovat tehneet vaikutuksen.

– Suvi osoittaa luonnetta, pelillistä potentiaalia ja teknistä monipuolisuutta. Varmaa ja vaikuttavaa pelaamista, Nantes ilmaisee verkkosivuillaan.

– Hän pystyy pelaamaan sekä yleispelaajana ja hakkurina. Kaudella kokemusta tuli Ranskan liigasta ja Mestarien liigastakin, Nantes kertaa.

Laukaasta kotoisin oleva Kokkonen pääsi heti ensimmäisenä liigavuonnaan, kaudella 2017-2018, tuulettamaan Suomen mestaruutta HPK:ssa (nyk. Lentopallokerho).

Nantesissa Kokkonen on seurahistorian neljäs suomalaispelaaja. Peliä johtaa passari Kaisa Alanko. Aiemmin Nantesissa vaikuttivat (sittemmin uransa päättäneet) Laura Pihlajamäki ja Pauliina Vilponen.

Kotimaisessa lentopallon Mestaruusliigassa Hurrikaani-Loimaa tiedottaa tehneensä jatkosopimuksen passari Santeri Välimaan kanssa. Sopimus kattaa kaksi vuotta ja optiovuoden.

Hurrikaanissa vuonna 2019 aloittanut pelannut Kauhavan Wisan kasvatti pelasi itsensä liigakartalle viime kaudella. Hurrikaanin toiminnanjohtaja Rämö sanoo seuran tiedotteessa, että jatkosopimus hahmottui jo kauden aikana.

– Nuorella passarilla oli kova halu jatkaa hyvässä organisaatiossa ja kehittyä pelaajana entisestään. Vanhaa sopimusta oli jäljellä optiovuosi, mutta pelaajan lisäksi myös seura halusi kiinnittää passarin Hurrikaanin riveihin useammaksi vuodeksi, kertoo Rämö.

Passari Välimaa on erittäin tyytyväinen uudesta sopimuksesta.

– Seurassa panostetaan nuorien pelaajien kehitykseen, ja sen ovat huomanneet jo monet muutkin nuoret pelaajat, jotka pyrkivät urallaan eteenpäin. Tästä syystä meikäläisenkin oli helppo laittaa nimi alle uuteen jatkosoppariin, kertoo Välimaa.

– Kaksi isoa tavoitetta on ensi kaudelle. Hurrikaani aloittaa uuden mitaliputken ja saadaan meidän huikeat fanit takasin katsomoon, passari linjaa.

Tulevalla kaudella Välimaa pääsee jakelemaan passeja muun muassa paluumuuttaja Antti Ropposelle ja Loimaalla jatkavalle keskitorjuja Mikko Suomalaiselle.

VaLePa: Tuoreimmat hankinnat ovat passari Joel Laakso ja yleispelaaja Ville Järnvall. Libero Risto Ruohola jatkaa, samoin passari-ikoni Mikko Esko.