Lentopallon EM-kisat 2021: Suomen naisten ottelupaikka ja vastustajat

Kuva: CEV.eu

Torstaina selvisi, missä ja mitä joukkueita vastaan Suomi pelaa lentopallon naisten EM-kisoissa 2021.

Suomen vastustajat alkulohkossa ovat Romania, Turkki, Alankomaat, Ukraina ja Ruotsi. Euroopan lentopalloliitto CEV arpoi lohkot Belgradissa.

Lentopallon EM-kisojen alkulohkot pelataan Serbiassa, Bulgariassa, Kroatiassa ja Romaniassa. Suomi pelaa Romanian-lohkossa, jonka ottelupaikkakunta on Cluj-Napoca.

Suomen sijoitus Euroopan rankingissa on 21:s. Ennalta kovatasoisimmat vastustajat ovat Turkki ja Alankomaat, jotka ovat jaetulla toisella sijalla. Ukraina on 13:ntena ja Romania 15:ntena. Länsinaapuri Ruotsi pitää sijaa 34.

Tapio Kangasniemen valmentamat Suomen naiset saavuttivat EM-kisapaikan läpäisemällä karsinnat. Slovakian voittamassa lohkossa Suomi sijoittui toiseksi otettuaan neljä otteluvoittoa.

Suomi koki EM-karsintojen loppuhetkillä virusdraamaa, mutta Euroopan lentopalloliitto CEV vahvisti pian, että EM-paikka pysyy.

Suomen joukkue joutui kuitenkin jäämään karanteeniin Slovakiaan. Koska aikataulu meni uusiksi, Suomi päätti vetäytyä kesäturnauksesta, Euroopan kultaisesta liigasta.

Yksi Suomen vastustajista on siis Alankomaat, ei Hollanti, kuten useissa lähteissä virheellisesti ilmaistaan. Hollanti (Alankomaiden osa, joka kattaa noin kolmanneksen Alankomaiden väestöstä) ei ole CEV:n jäsen eikä voi siten pelata lentopallon EM-kisoissa.

Suomen miehet pääsevät lentopallon EM-kisoihin 2021 ilman karsintoja, sillä yksi alkulohko järjestetään Tampereella. Miesten kisojen pääjärjestäjä on Puola. Alkulohkot arvotaan 27. toukokuuta.

Kun molemmat A-maajoukkueet pelaavat EM-lopputurnauksessa, suomalainen lentopalloilu saa taas supersyksyn. Vastaavaa vietettiin viimeksi kaksi vuotta sitten. Miehet etenivät EM-lopputurnauksessa pudotuspeleihin, ja naiset esiintyivät EM-kentillä ensimmäisen kerran 30 vuoteen.

Lentopallon EM-kisat käydään syksyllä 2021. Naisten kisat pelataan 18. elokuuta – 4. syyskuuta ja miesten 1.–19. syyskuuta.

Lentopallon naisten EM-kisat 2021, alkulohkot

Lohko A (Belgrad): Serbia, Azerbaidzhan, Venäjä, Belgia, Ranska, Bosnia ja Hertsegovina

Lohko B (Plovdiv): Bulgaria, Puola, Saksa, Espanja, Tshekki, Kreikka

Lohko C (Zadar): Kroatia, Italia, Valko-Venäjä, Slovakia, Unkari, Sveitsi

Lohko D (Cluj-Napoca): Romania, Turkki, Alankomaat, Ukraina, Suomi, Ruotsi