Siirto- ja sopimusuutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa suosikkilibero Tiiamari Sievänen jatkaa LP Kangasalan joukkueessa.

Menneellä liigakaudella Kangasala voitti runkosarjan ja oli pudotuspeleissä menossa kohti loppuottelusarjaa. Kausi katkesi ennenaikaisesti joukkueessa havaitun koronavirustartunnan vuoksi.

– Kevään pelien katkeaminen jälleen koronaan oli yksi urani suurimmista pettymyksistä, ellei jopa suurin, Sievänen sanoo Kangasalan somejulkaisussa.

Sievänen lukeutuu Suomen parhaisiin liberoihin. Äskettäin juhlavasti päättyneissä EM-karsinnoissa hän ei kuitenkaan kuulunut maajoukkueeseen. Nyt silmissä näkyy SM-kulta.

– Jo usean vuoden ajan olen tavoitellut Suomen mestaruutta henkilökohtaisesti, mutta myös seuralle. Haluan voittaa Suomen mestaruuden LP Kangasalan paidassa, Sievänen kertoo.

LP Kangasalan toinen libero kaudella 2021-2022 on Inka Sairiala, 18. Hänellä on kokemusta LP-Vampulasta ja Suomen nuorten maajoukkueesta.

Woman Volley: WoVon uusi passari on Sashiko Sanay. Meksikon maajoukkuepelaaja on esiintynyt MM-kisoissakin. Hän siirtyy Rovaniemelle Slovakian liigasta.

Hurrikaani-Loimaa: Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Hurrikaani kiinnitti yleispelaajaosastolle nuorta voimaa. Maskusta kotoisin oleva yleispelaaja Luka Marttila (17 vuotta, 194 cm) allekirjoitti sopimuksen Hurrikaani-Loimaan kanssa.

Viime kaudet Kuortaneella viihtynyt Maskun Katajan kasvatti pyrkii ottamaan tulevalla kaudella ison askeleen kohti ammattilaiskenttiä.

– Tosi hyvillä ja odottavilla fiiliksillä saavun Hurrikaaniin. Hurrikaanin valitsin, koska koen, että se on minulle paras paikka kehittyä pelaajana, Marttila sanoo Hurrikaanin tiedotteessa.

– Lisäksi muistan, kun joskus pienempänä kävin isän kanssa katsomassa Hurrikaanin pelejä Loimaalla ja hallissa oli aina hyvä tunnelma. Toivottavasti saadaan syksymmällä halli taas täyteen!

Päävalmentaja Jussi Heino tarkkaili nuorta maskulaista jo viime kauden ajan.

– Pitkä, reipas, ulottuva nuori mies, jolla intoa harjoitteluun ja uuden oppimiseen riittää. Asiansa osaavan pallokoulun käyneenä tietää ja hallitsee lajin perustaidot. Luka on vielä liigauran alkuaskeleilla. Tekemisen suuntaa ja päämäärää vasta hahmotellaan, Heino kuvailee.

Keskitorjuja Miro Leinonen jatkaa Loimaalla. Nuorukaisella on kivat 205 senttimetriä mittaa.

Karelian Hurmos: Päävalmentaja Matti Alatalo saa apuvalmentajakseen Valtteri Jääskeläisen, 25. Tamperelaisella on kokemusta muun muassa LiigaPlokin apuvalmentajan tehtävästä.

– Lentopallo merkitsee minulle elämäntapaa. Pallon perässä on tullut reissattua joka puolelle Suomea, ja olen löytänyt lajista itselleni ammatin. Tulevalta kaudelta odotan näkeväni vauhdikasta lentopalloa ja jokaisesta pallosta taistelevan Hurmoksen, Jääskeläinen sanoo Hurmoksen verkkosivuilla.

VaLePa: Suomen mestarijoukkue hankki maajoukkueen keskitorjujan Severi Savonsalmen Savo Volleysta. Lue lisää tästä.