LP Kangasalan kultajahti on ohi koronaviruksen vuoksi

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa LP Kangasalan kausi on ohi koronavirustartunnan vuoksi.

Kangasala voitti runkosarjan ylivoimaisesti ja oli suurin suosikki Suomen mestariksi. Välieräsarja Pölkky Kuusamoa vastaan jäi kesken. Kangasala voitti ensimmäisen ottelun 3-0.

Lentopalloliiton toimitusjohtaja Olli-Pekka Karjalainen vahvisti perjantaina, että Kangasalan ottelut loppuvat välittömästi, ja joukkue asetetaan karanteeniin.

Lentopalloliiton pääsarjaryhmän aiemman päätöksen mukaan pudotuspelijoukkueen estyessä pelaamasta sarjaohjelmaan merkittyjä otteluita koronavirukseen liittyvien viranomaismääräysten vuoksi päättyvät joukkueen ottelut.

Kangasala-Pölkky -sarjan jäätyä kesken pääsee Pölkky Kuusamo loppuotteluihin. Pölkky on saamassa seurahistoriansa (Kuusamon Pallo-Karhut) toisen lentopallomitalin. SM-pronssia tuli kaksi vuotta sitten.

LP Kangasalan kauden ennenaikainen päättyminen on suuri urheilullinen ja inhimillinen harmi. Arttu Keräsen valmentama joukkue esitti ammattimaisia otteita kautta linjan. Runkosarjan voiton varmistuttua valmennus kierrätti kokoonpanoa, mutta hyvässä urheiluhengessä.

Loppuottelusarjaan Kangasala olisi edennyt melkoisella varmuudella. Finaaleissa se olisi tosin saanut erittäin kovan vastuksen joko Hämeenlinnan Lentopallokerholta tai LP Viestiltä.

Kangasalan avainpelaajiin kuuluvat maajoukkuehahmot Roosa Laakkonen ja Salla Karhu sekä amerikkalaishakkuri Jody Larson.

Toisessa välierässä Hämeenlinnan Lentopallokerhon ja LP Viestin välinen sarja etenee täyteen kolmeen otteluun.

Torstaina Hämeenlinna voitti kotonaan erin 3-1. LP Viesti oli voittanut kotiottelunsa 3-2.

Toinen osaottelu oli odotetun tasaista kamppailua kahden erän ajan (22-25, 25-22). Kesken kolmannen erän Viesti menetti otteensa, ja Kerho pyöritteli varsin selkeään voittoon (viimeiset erät 25-16, 25-16).

Miesten välieräsarjat ovat Savo Volley – Vantaa Ducks ja VaLePa – Kokkolan Tiikerit.

Mestaruusliigassa runkosarjan kahdeksan parasta joukkuetta pääsivät pudotuspeleihin. Pudotuspeleissä kaikki ottelusarjat pelataan paras kolmesta -menetelmällä eli ottelusarjan voittaminen vaatii kaksi otteluvoittoa.

Loppuottelusarjojen on tarkoitus alkaa ensi viikolla. Jos merkittäviä muutoksia ei tule, lentopallon Suomen mestarit ovat selvillä viimeistään 30. maaliskuuta.

Lentopallon Mestaruusliiga, välierät 2021

Miesten Mestaruusliiga
Savo-Ducks, voitot 0-1

VaLePa-Tiikerit, voitot 1-0

Naisten Mestaruusliiga
Kangasala-Pölkky, voitot 1-0, sarjan loppu peruttu, Pölkky loppuotteluun

Hämeenlinna-Viesti, voitot 1-1