Hämeenlinnan Lentopallokerho ja LP Viesti virittivät jännityksen äärimmilleen

Lentopallon Mestaruusliigan pudotuspeleissä Hämeenlinnan Lentopallokerhon ja LP Viestin välinen välieräsarja etenee täyteen kolmeen otteluun.

Torstaina Hämeenlinna voitti kotonaan erin 3-1. LP Viesti oli voittanut kotiottelunsa 3-2.

Toinen osaottelu oli odotetun tasaista kamppailua kahden erän ajan (22-25, 25-22). Kesken kolmannen erän Viesti menetti otteensa, ja Kerho pyöritteli varsin selkeään voittoon (viimeiset erät 25-16, 25-16).

Tason pudottua Viesti haki uutta ilmettä vaihtopelaajista, Arita Ternavasta ja M’Kaela Whitesta, mutta riittäviä apuja ei tullut.

Hämeenlinna pelasi verrattain tasalaatuisesti. Passari Erica Di Maulo pyöritti peliä hyvin. Hakkuri Yasmine Madsen ja yleispelaaja Olena Leonenko olivat hyökkäyksessä pahoja pideltäviä.

Toisessa välieräsarjassa LP Kangasala vei tiistaina vierasottelun Pölkky Kuusamoa vastaan nimiinsä suoraan 3-0. Toinen ja mahdollisesti ratkaiseva ottelu käydään perjantaina Kangasalla.

Miesten välierät alkoivat keskiviikkona. VaLePa voitti vieraskentällä Kokkolan Tiikerit erin 3-2.

Jos VaLePa etenee loppuotteluun, on joukkueella edessä peräti kymmenes perättäinen kansallinen lentopallofinaali. VaLePa on pelannut neljissä viime liigafinaaleissa ja viidessä viime cupfinaalissa.

Keskiviikon toisessa välieräavauksessa Vantaa Ducks yllätti kotonaan Savo Volleyn. Myyrmäessä ottelu päättyi erin 3-1.

Mestaruusliigassa runkosarjan kahdeksan parasta joukkuetta pääsivät pudotuspeleihin. Pudotuspeleissä kaikki ottelusarjat pelataan paras kolmesta -menetelmällä eli ottelusarjan voittaminen vaatii kaksi otteluvoittoa.

Välierävoittajat kohtaavat loppuottelusarjoissa, jotka alkavat ensi viikolla. Lentopallon Suomen mestarit ovat selvillä viimeistään 30. maaliskuuta.