Lentopallon EM-kisojen 2021 pääjärjestäjä Puola odottaa saavansa kansan katsomoihin

Lentopallon EM-kisoihin 2021 on aikaa vajaat puoli vuotta. Järjestelyt etenevät, vaikka epävarmuus vallitseekin.

Puolalla on kisojen pääjärjestäjän kunnia. Puola isännöi yhtä alkulohkoa, puolet neljännesvälieristä ja puolivälieristä sekä kaikki neljän parhaan joukkueen ottelut.

Lentopallon EM-loppuottelu ja EM-pronssiottelu pelataan Katowicessa 19. syyskuuta.

Puola on totisesti saanut osuutensa koronaviruspandemiasta. Esimerkiksi Jastrzebski Wegiel, jota edustaa Suomen Eemi Tervaportti, ei voinut virusongelmien vuoksi osallistua Mestarien liigaan. Puolassa toivotaan kuitenkin yleisön pääsyä EM-kisakatsomoon.

– Saamme Puolaan huipputason kisat. Uskomme, että sekä Krakovassa, Gdanskissa että Katowicessa saadaan maailman parhaat fanit halleihin, Puolan lentopalloliitto linjaa.

Gdanskista voi tulla suomalaistenkin fanien matkakohde. Suomi pelaa mahdolliset pudotuspeliottelunsa juuri Gdanskissa. Jos menestys on aivan satumaista, siirtyy Suomi puolivälierien jälkeen Katowiceen.

Puola, hallitseva maailmanmestari, saa kivikovia maaotteluita jo alkukesästä. Silloin pelataan kesäliigojen korkeinta tasoa Volleyball Nations Leagueta.

Lentopallon EM-kisojen 2021 toiseksi suurin järjestäjä on Tshekki. Ostravassa pelataan yksi alkulohko sekä puolet neljännesvälieristä ja puolivälieristä.

Tshekin maajoukkueen manageri Miloslav Javurek pitää peukkuja koronavirustilanteen paranemiselle.

– Todellakin toivon, että maajoukkuekausi voitaisiin viedä läpi mahdollisimman normaaliin tapaan. Näin pääsisimme valmistautumaan täysipainoisesti EM-kisoihin, toteaa Javurek.

Vahvassa nousussa oleva Tshekki osallistuu kesäliigojen kakkostasolle, Euroopan kultaiseen liigaan. Valko-Venäjä, Portugali ja Turkki ovat lohkovastustajat.

Muut lentopallon EM-kisojen 2021 järjestäjät, Viro ja Suomi, saavat vain yhden alkulohkon kukin. Viron-lohko pelataan Tallinnassa, Saku Suurhallissa.

– Vuodesta 2021 tulee Viron maajoukkueelle historiallinen, koska EM-kisojen alkulohko saadaan maahan ensimmäisen kerran, Viron lentopalloliitosta hehkutetaan.

Tshekin tavoin Viro ottaa osaa Euroopan kultaiseen liigaan. Vastaansa virolaiset saavat Belgian, Latvian ja Espanjan. Suomi jättää kesäliigan väliin ja pelaa harjoitusotteluita elokuussa.

Lentopallon EM-kisat 2021 pelataan 1.–19. syyskuuta.