12 liigakautta, 12 loppuottelua – LP Viesti taistelee jälleen Suomen mestaruudesta

Kestomenestyjät LP Viesti ja VaLePa ovat lentopallon SM-loppuottelijoita jälleen kerran.

Salolainen LP Viesti pudotti lauantaina Hämeenlinnan Lentopallokerhon naisten liigan kultakamppailusta. Viesti voitti kotikentällään erin 3-1 ja vei välieräsarjan voitoin 2-1.

LP Viestin finaaliputki venyy peräti 12 liigakauden mittaiseksi. Aiemmista 11 loppuottelusarjasta on yhdeksän kultaa ja kaksi hopeaa.

Tomi Lemminkäisen valmentama Viesti esiintyi lauantaina ärhäkästi. Alla oli varsin heikosti päättynyt Hämeenlinnan-kamppailu. Hakkuri Iina Andrikopoulou ja yleispelaaja Anniek Siebring pyssyttivät Viestille pisteitä sydämensä kyllyydestä.

Naisten Mestaruusliigan toinen välieräsarja LP Kangasala – Pölkky Kuusamo jäi kesken, koska Kangasalan joukkueessa oli todettu koronavirustartunta. Kangasala-Pölkky -sarjan keskeydyttyä sai Pölkky Kuusamo paikan loppuotteluihin.

Kangasalan kausi päättyi ennenaikaisesti. Pölkky on puolestaan saamassa seurahistoriansa (Kuusamon Pallo-Karhut) toisen lentopallomitalin. SM-pronssia tuli kaksi vuotta sitten.

Hämeenlinnan Lentopallokerho kuittasi pronssiset mitalit. Keväästä 2014 lähtien Hämeenlinna on ollut aina mitaleilla.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa VaLePa on taas finalisti. VaLePa voitti välierissä Kokkolan Tiikerit suoraan otteluvoitoin 2-0.

Ensimmäinen osaottelu Kokkolassa päättyi 3-2. Toinen osa meni lauantaina Sastamalassa VaLePalle 3-0-tuloksella. Vastaanotto toimi niin mallikkaasti, että passari Mikko Eskon oli hyvä johtaa hyökkäyspeliä. Aaro Nikula ja Sakari Mäkinen tekivät 15 pistettä mieheen.

VaLePalla on edessään peräti kymmenennet perättäiset kansalliset lentopallofinaalit. Kolme viime Suomen mestaruutta ja viisi viime Suomen cupia ovat menneet sastamalalaisjoukkueen nimiin.

VaLePan loppuotteluvastustaja selviää välierässä Savo Volley – Vantaa Ducks. Ducks voitti yllättäen ensimmäisen ottelun 3-1. Lauantaina pelatussa toisessa kamppailussa Ducksilla ei ollut pienintäkään yllätyssaumaa, ja Savo Volley voitti kotonaan 3-0 alle puolessatoista tunnissa. Ratkaisuottelu käydään sunnuntaina Pielavedellä.

Mestaruusliigassa runkosarjan kahdeksan parasta joukkuetta pääsivät pudotuspeleihin. Pudotuspeleissä kaikki ottelusarjat pelataan paras kolmesta -menetelmällä eli ottelusarjan voittaminen vaatii kaksi otteluvoittoa.

Loppuottelusarjojen on tarkoitus alkaa ensi viikolla. Jos merkittäviä muutoksia ei tule, lentopallon Suomen mestarit ovat selvillä viimeistään 30. maaliskuuta.

Lentopallon Mestaruusliiga, välierät ja mitaliottelut 2021

Miesten Mestaruusliiga

Savo-Ducks, voitot 1-1

VaLePa-Tiikerit, voitot 2-0, VaLePa loppuotteluun

Loppuottelu: VaLePa vastaan Savo tai Ducks

Naisten Mestaruusliiga

Kangasala-Pölkky, voitot 1-0, sarjan loppu peruttu, Pölkky loppuotteluun

Viesti-Hämeenlinna, voitot 2-1, Viesti loppuotteluun

Loppuottelu: Viesti-Pölkky

SM-pronssia 2021: Hämeenlinna