Iina Andrikopoulou: lupaava lentopalloilija siirtyy LP Viestiin

Kuva: CEV.eu

Lupaava lentopalloilija Iina Andrikopoulou siirtyy hallitsevaan SM-kultajoukkueeseen LP Viestiin.

Georgia ”Iina” Andrikopoulou, 21, kuuluu seuratuimpiin nuoriin pelaajiin lentopallon naisten Mestaruusliigassa. Harjavallasta kotoisin oleva Andrikopoulou päätyi Nakkilan Patereiden ja Euran Raiun kautta LP-Vampulan liigajoukkueeseen.

Kreikkalaisen isän tyttärellä on takana kaksi liigakautta – keväällä hakkurille tuli kutsu Suomen A-maajoukkuerinkiin.

LP Viesti on suomalaisen lentopalloilun kestomenestyjä. Hakkurinrooliin hyppääminen on suuri haaste, sillä päähyökkääjänä Salossa on nähty korkeatasoisia pelaajia. Kertu Laak siirtyi Salosta Italian liigaan vuosi sitten, ja viime kaudella Katarina Pilepic oli paras hakkuri Mestaruusliigassa.

– Siirtyminen LP Viestiin tuntui oikealta päätökseltä. On kiva päästä tutustumaan Saloon ja uusiin joukkuekavereihin, sanoo Andrikopoulou.

– Motivaatio ja tahto treenata ovat huipussaan, siksi on siistiä päästä tekemään yhdessä hommia ja haastamaan itseäni. Odotan saavani uusia oppeja ja toivon kehittymistä pelaajana.

Kanadalainen Beth Vinnell ottaa keskitorjujan paikan LP Viestissä. Hän pelasi kotimaansa yliopistoliigaa Calgaryn yliopistossa ja merkkautti viiden kauden aikana vaikuttavat 380 torjuntapistettä.

Vinnell ja Viesti solmivat kaksivuotisen sopimuksen. Keskitorjujaosasto on varsin laadukas, sillä siihen kuuluvat myös Anna Czakan ja Nea Haatainen. LP Viesti etsii vielä toista passaria ja 2-3 yleispelaajaa.

LiigaPloki: Libero Jemina Pasanen, 19, nousee kehitysjoukkueesta liigarinkiin. Sopimuksensa nojalla tuore ylioppilas voi pelata myös 1-sarjassa.

Vantaa Ducks: Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Aleksander Rastamo (s. 2000) jatkaa vantaalaisjoukkueen hakkurina. Tulevaisuuden pelaajia Ducks katsastaa järjestämällä koetilaisuuden Pasilan hallissa Helsingissä tulevana viikonloppuna (6. ja 7. kesäkuuta). Leirin vetää Ducksin päävalmentaja Juho Rajala.