Pelaaja- ja valmentajauutisia lentopallon 1-sarjasta

Marika Välimäki. Kuva: LP-Vampula

Lentopallon 1-sarjassa pelaava LP-Vampulan kehitysjoukkue saa vahvuuteensa Heini Ahtolan ja Iiris Metsämäen.

Jatkajia taas ovat Marika Välimäki, Selma Räsänen ja Emilia Hänninen. Viime kaudella ykkössarjajoukkueen kapteenin virkaa toimittanut Välimäki pääsi kuluneen kauden lopulla muutamaan otteeseen liigakentillekin.

Kuudetta kauttaan seurassa aloittava yleispelaaja Välimäki tuo kehitysjoukkueeseen kokemusta.

– Yksi ehjä kausi kaikkien loukkaantumisten jälkeen sai minut muistamaan, kuinka rakas laji tämä todella minulle on! Odotan pääseväni haastamaan itseäni ja vaatimaan itseltäni aina parasta, kertoo Välimäki.

Emilia Hänninen siirtyi Huittisiin Ylöjärven ryhdistä. Viime kesänä hankittu fysiikka antoi siipiä pelaamiselle. Kausi päättyi ikävästi polvivammaan. Nyt on polvi saatu kuntoutettua, ja urheilijalla alkaa uusi mahdollisuus.

Selma Räsänen on merkattu pelaaja tulevaisuuden lupausten listoilla. VaLePan ja isänsä valmennusopeilla nuori pelaaja on kehittynyt hyvälle tasolle. Mikäli kehitys jatkuu samaa tahtia, saattaa hän kolkutella liigan portteja.

– Lähden hyvillä fiiliksillä uuteen kauteen, mutta samalla jännittää tosi paljon. Uskon, että täällä pystyn kehittymään lentopallossa, ja erityisesti täällä on loistava fysiikkavalmennus, Räsänen sanoo.

Heini Ahtola erottui viime kaudella edukseen 2-sarjassa, joukkueenaan Euran Raiku. Hänessä on potentiaalia kasvaa Suomen pääsarjatasolle.

Iiris Metsämäki on eskari-ikäisestä lähtien pelannut lentopalloa Vampulan Urheilijoissa. Viime kaudella hän vaikutti seuran kakkossarjajoukkueessa sekä juniorijoukkueissa. Hän siirtyy ykkössarjajoukkueen vahvuuteen, mutta pelaa kehityspelaajasopimuksen nojalla myös kakkossarjassa sekä junioripeleissä.

LP Viesti Akatemia: Varmistuneita pelaajia ovat Anni Jalo, Vilma Puottula, Vila Rainio, Jenni Veijalainen (kaikkien syntymävuosi 2003) ja Hilma Nikkanen (2005). Jalo ja Nikkanen ovat Salon Viestin kasvatteja.

Lentopallon miesten 1-sarjassa Lempo-Volleyn valmennusduo täydentyy trioksi. Tommi Roininen liittyy joukkoon päävalmentaja Esa Kunnarin ja valmentaja Marko Laakson avuksi.

Roininen, 36. pelasi upean pelaajauran: liberon ja yleispelaajan paikalla pelannut Lempäälän Jyryn kasvatti edusti Suomen maajoukkuetta 11 ottelussa ja pääsarjassa pelejä kertyi 347 ottelua. Pelaajana Tommi voitti yhden SM-kullan, kaksi pronssia ja yhden Suomen Cupin mestaruuden.

Viime kaudella Roininen kuului Lempon sparrausrinkiin ja kävi mukana harjoituksissa useamman kerran kauden aikana. Nyt Roiniselle tuli aika siirtyä yhä vahvemmin valmennukseen. Hänellä on vahva kokemus lempääläisestä lentopallosta: Jyryn kasvatti siirtyi Lempäälän Kisan 1-sarjajoukkueeseen kaudella 2014-15, ja pelasi joukkueessa useampana kautena. Uudessa lentopallon erikoisseura Lempo-Volleyssa Roininen aloitti seuran ensimmäisessä hallituksessa vuoden 2019 alussa.

Aiempaa valmennuskokemusta Roinisella on Jyryn junioreista, aikuisissa tehtävä on ensimmäinen.

– Kun Jani Huurne siirtyi naisten projektiin, oli tarvetta täydentää valmennusta. Tommin ja Esan kemiat kohtaavat hyvin, ja uskon, että Tommi on oiva lisä valmennukseen oman pelitaustansa ja hengenluontinsa kautta, Lempo-Volleyn 1-sarjajoukkueen manageri Juha Raunio näkee.

Roininen uskoo tuovansa oman osansa niin yksilöiden kuin joukkueen suorittamiseen.

– Uusi seura on saatu polkaistua käyntiin omasta näkökulmastani melkoisen hienosti, ja tuntuu etuoikeutetulta päästä osaksi vahvasti viime vuosina esiintynyttä oman kylän edustusjoukkuetta. Joukkueessa on leveäharteisia vastuunkantajia ja potentiaalisia tulevaisuuden liigapelaajia, joten pidän asetelmaa monessakin suhteessa mielenkiintoisena. Toivon, että pystyn omalla panoksellani auttamaan yksittäisiä pelaajia pääsemään omiin tavoitteisiinsa sekä koko joukkuetta yhtenäistämään pelin taktisia osa-alueita, Roininen taustoittaa.

– Päävalmentaja on monen vuoden ajalta tuttu mies. Arvostan korkealle Kunnarin kyvyn motivoida joukkuetta sekä jakaa kehittävää vastuuta pelaajien kesken ottelun ja kauden sisällä.

Lähteet: LP-Vampula, Lempo-Volley