Lentopallon maajoukkuemies Sakari Mäkinen siirtyy VaLePaan

Kuva: FIVB

Lentopallon hallitseva Suomen mestari VaLePa muuttuu tuntuvasti Mestaruusliigan kaudelle 2020-2021. Tulopuolella tärkein nimi on maajoukkuemies Sakari Mäkinen.

Mäkinen, 25, on VaLePan kasvatti ja pelaa ensi syksynä Sastamalassa ensimmäisen kerran sitten vuoden 2015. Viisi vuotta sitten alkanut kierros vei yleispelaajan Rantaperkiön Iskuun, belgialaiseen Lindemans Aalstiin ja valkovenäläiseen Shahter Soligorskiin. Viime kausi sujui Hurrikaani-Loimaassa mallikkaasti.

Suomea Mäkinen on edustanut MM-kisoissa 2018. Viime syksynä hän oli poissa EM-kisavahvuudesta, mutta kuuluu taas tuoreimpaan maajoukkueryhmään.

Mäkisen paluu kuvastaa vallanvaihtoa osuvasti: seuraikoni Olli ”Kunu” Kunnari lopetti, ja nyt on ”Prinssi” Mäkisen aika ottaa johtorooli kasvattajaseurassaan.

VaLePaan tulee myös pitkä yleispelaaja Juho Kaunisto. Hän on pelannut liigaa LEKA Volleyssa, Vantaa Ducksissa ja Karelian Hurmoksessa. Todellinen jokerikortti on tuttu liiga- ja maajoukkueveteraani Anssi Vesanen, 40, joka täydentää keskitorjujatonttia.

Vesasen ja klassikkopassari Mikko Eskon, 41, rinnalle tulee toki nuoriakin. Passari Aaro Pihlajamäki, hakkuri Matias Tihumäki ja yleispelaaja Paavo Kaski ovat kaikki 2000-luvulla syntyneitä. VaLePa etsii vielä yhtä yleispelaajaa.

Tärkein jatkaja on David Pettersson, viime kauden paras keskitorjuja Mestaruusliigassa.

Kunnarin lisäksi hakkuritähti Mikko Oivanen lopetti uransa viime kauteen. Passari Arttu Lehtimäki puolestaan siirtyi Karelian Hurmokseen. Laadukkaat pelimiehet – keskitorjuja Markus Kaurto ja yleispelaaja Erik Sundberg – eivät näillä näkymin jatka VaLePassa.

VaLePa julkisti joukkueensa keskiviikkona Tyrvään pappilassa. Julkistustilaisuus esitettiin suorana lähetyksenä maksullisissa mediapalveluissa.

VaLePa lentopallon Mestaruusliigassa 2020-2021

Tilanne 3.6.2020

Passarit: Mikko Esko, Aaro Pihlajamäki

Keskitorjujat: David Pettersson, Mikko Karjarinta, Anssi Vesanen

Yleispelaajat: Sakari Mäkinen, Ilari Toimela, Paavo Kaski, Juho Kaunisto

Hakkurit: Aaro Nikula, Matias Tihumäki

Libero: Risto Ruohola

Päävalmentaja: Janne Kangaskokko