Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

OrPon viimeisin kansallinen mestaruus, Suomen Cupin voitto, tuli vuonna 2019. Kuva: Raimo Lietsala

Isidora Ubavic saattaa nousta ilmiöksi lentopallon naisten Mestaruusliigassa kaudella 2020-2021.

Keskiviikkona Oriveden Ponnistus kertoi kiinnittäneensä serbialaisen hakkurin vuoden mittaisella sopimuksella. Ubavic tulee Suomeen elokuussa.

Viime kaudella Ubavic säväytti Kroatian liigassa. Hän pelasi ZOK Osijek -joukkueessa ja oli vakiopelaajista liigan hakkuritilaston ykkönen. Pistepörssissä hän sijoittui toiseksi nakuteltuaan 18 otteluun kaikkiaan 310 pinnaa.

Loistoesitykset pantiin merkille suuremmissa piireissä. OrPo tietää kertoa, että Ubavicilla oli jo tarjous Italian liigan Perugialta. Serbi katsoi kuitenkin paremmaksi hankkia kokemusta isossa roolissa pelaamisesta – hän täyttää syksyllä vasta 21 vuotta.

OrPo näyttää onnistuneen hyvin joukkueen rakentamisessa. Ubavicin ohella avainpelaajiksi on lupa odottaa ainakin Kaisa Nymania, Saara Holmia ja Sanna Häkkistä.

– Joukkue tulee olemaan hyvinkin iskukykyinen tulevalla kaudella. OrPon tavaramerkkinä on aina ollut koota hyvä joukkue, jonka pelaajista valtaosa on kotimaisia, ja mukana on myös oman seuran kasvatteja, seura linjaa.

Orivedeltä toisaalle suuntaa passari Carina Lehto, joka siirtyy kuopiolaiseen Puijo Wolleyhin. Lehto, 21, on tuttu nimi Suomen nuorten maajoukkueesta ja A-maajoukkueryhmästäkin. Hän lähtee mieluusti Jukka Lehtosen valmennukseen.

– Hänestä huokuu sopivassa suhteessa positiivisuus ja vaativuus, Lehto sanoo.

– Odotan pääseväni kehittämään passipeliäni, koska uskon, että Jukka pelaajataustansa vuoksikin ymmärtää halukkuuteni pelata monipuolista hyökkäyspeliä.

Kokemusta Lehto, Lempäälän kasvatti, on kartuttanut muun muassa yliopistoliigassa Yhdysvalloissa. Urheilu on verissä: hänen äitinsä Virpi Ollila on tuttu lentopallokentiltä, ja isä Joni Lehto pelasi jääkiekkoa liigatasolla.

Nurmon Jymystä siirtynyt Anni Toivonen on Puijo Wolleyn toinen passari.

Lentopallon miesten Mestaruusliigaan valmistautuva VaLePa julkisti joukkueensa keskiviikkona. Merkittävin hankinta on maajoukkuepelaaja Sakari Mäkinen. Lue tästä lisää VaLePan tuoreesta ryhmästä.