Lentopallon Mestaruusliiga: Ruotsin liigan paras pelaaja Suomeen

Ruotsin liigan paras pelaaja, Johan Gruvaeus, siirtyy Suomen Mestaruusliigaan ja Raision Loimun joukkueeseen.

Loimu tiedotti hankinnastaan torstaina. Gruvaeus tulee Loimun toiseksi hakkuriksi Kirill Borichevin rinnalle.

– Tiedän, että liiga on kovatasoisempi kuin Ruotsissa. Suomi ja Loimu ovat minulle täydelliset paikat ottaa askeleita urallani eteenpäin. Uskon tuovani Loimulle paljon pisteitä ja energiaa, Gruvaeus sanoo Loimun tiedotteessa.

Ruotsalaispelaaja, jolla on 23 vuotta ikää ja 198 senttimetriä pituutta, on kerännyt kannuksia Falkenbergin joukkueessa ja ollut mukana voittamassa viittä Ruotsin mestaruutta. Viime kaudella hän voitti pistepörssin tehtyään komeat 5,6 pistettä erää kohden – kaikkiaan pinnoja kertyi 405.

Kauden päätyttyä Ruotsin liigavalmentajat valitsivat Gruvaeusin liigan parhaaksi pelaajaksi. Loimun päävalmentaja ja tuoreen hankinnan maanmies, Per-Erik Dalqvist, uskoo hakkurin takaavan Raisioon sananmukaisesti loimua.

– Hän tuo Loimuun entistä enemmän liekkiä. Häneen pätee hyvin sanonta “no flame, no game”. Hän on yksi parhaista persoonista, joita olen valmentanut. Nyt pääsemme kehittämään hänestä entistä parempaa pelaajaa Loimussa, kommentoi Dalqvist.

Lentopallomaana Ruotsi on kaukana loistonsa päivistä (EM-hopeaa 1989), mutta nykyäänkin länsinaapurista löytyy hyviä yksilöitä. Esimerkiksi Viktor Lindberg (Loimu) ja Erik Sundberg (VaLePa) ovat tehneet Mestaruusliigassa hyvää jälkeä viime vuosina.

Vantaa Ducks: Seuraikoni Toni Kankaanpää lopetti uransa viime kauteen. Johtavaksi yleispelaajaksi Vantaalla kaavaillaan nyt Marko Määttästä, jonka kanssa seura teki jatkosopimuksen. Määttänen, 26, pelasi nousujohteisen kauden 2019-2020.

Päävalmentaja Juho Rajala uskoo, että Määttäsestä on Kankaanpään manttelinperijäksi.

– Hänen taitonsa ja kykynsä riittävät siihen, hän on joillakin osa-alueilla jopa Tonia taitavampi, esimerkiksi torjuntapelissä, Rajala sanoo.

Perungan Pojat: Passari Lasse Jäntti siirtyy Savo Volleysta Rovaniemelle. Liigaa hän on pelannut myös LEKA Volleyssa. Tärkeä jatkosopimus saatiin yleispelaaja Miikka Lemolan pantua nimensä paperiin. Jukka Tuovisen valmentamalla PerPolla (Team Lakkapää) on kasassa täysin suomalainen, yhdeksän urheilijan vahvuinen joukkue.