Tuomas Sammelvuo sai haluamansa hakkurin Pietarin Zenitiin

Kuva: FIVB

Lentopallovalmentaja Tuomas Sammelvuo on saanut haluamansa päähyökkääjän Pietarin Zenitiin.

Perjantaina Zenit vahvisti, että Viktor Poletajev siirtyy Pietariin. Sammelvuo valmensi hakkuria aiemmin Kuzbass Kemerovossa – yhteistyö huipentui vuosi sitten Venäjän liigamestaruuteen.

– Tunnen Viktorin hyvin Kemerovosta ja maajoukkueesta. Hän on nuori, mutta saavuttanut jo paljon, Sammelvuo sanoi seuran tiedotteessa.

– Opittavaa silti vielä riittää. Pietari on hänelle uusi haaste, ja hänen on taas todistettava tasonsa. Olen varma, että hän auttaa Zenitin hyviin tuloksiin.

Sammelvuo valmentaa myös Venäjän A-maajoukkuetta. Poletajev kuuluu perjantaina nimettyyn maajoukkuerinkiin.

Pietarissa Poletajev korvaa huippupelaaja Georg Grozerin, jonka ura on kääntynyt ehtoopuolelle. Venäläisten mediatietojen mukaan Zenit aikoo hankkia myös yleispelaaja Egor Kliukan, joka kuuluu Venäjän maajoukkueen avainpelaajiin ja tontillaan maailman valioihin. Kliukan viimeisin seurajoukkue on Fakel Novi Urengoi.

Kuzbass Kemerovo ei suinkaan jää ilman maailmanluokan hakkuria, sillä Siperiaan siirtyy Ivan Zaitsev. Italialainen on yksi maailman parhaista pelipaikallaan. Uutena päävalmentajana aloittaa Aleksei Verbov.

Koronaviruspandemiasta huolimatta Venäjällä yritettiin viedä lentopalloliiga loppuun, mutta lopulta sarja piti keskeyttää. Tilanne kävi kohtalokkaaksi ainakin Nova Novokuibishevskin joukkueelle. Rahoitustilanne on niin heikko, ettei Nova pysty lähtemään liigakaudelle 2020-2021.

Sammelvuon valmentama Venäjän maajoukkue kokoontuu harjoitusleirille 7. heinäkuuta. Supertähti Dimitri Muserski ei ole ryhmässä, mutta saattaa liittyä siihen myöhemmin.

Venäjän lentopallomaajoukkue 5.6.2020

Passarit: Aleksander Butko, Igor Kobzar, Dimitri Kovalev, Konstantin Abajev, Sergei Grankin

Hakkurit: Maksim Mikhailov, Viktor Poletajev, Maksim Zhigalov

Keskitorjujat: Artem Volvitsh, Aleksei Konono, Iljas Kurkajev, Igor Filippov, Ivan Jakovlev

Yleispelaajat: Denis Bogdan, Dimitri Volkov, Egor Kliuka, Sergei Savin, Anton Semishev, Andrei Surmatshevski, Fedor Voronkov, Jaroslav Podlesnik

Liberot: Valentin Golubev, Sergei Melkozerov, Jevgeni Andrejev, Jevgeni Baranov