Lauri Kermisen seuraaja valittu – siirtouutisia lentopallon kansainvälisiltä kentiltä

Kerminen (vasemmalla) ja Poletajev jättivät Kemerovon. Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Lauri Kermisen valtakauden loputtua venäläinen Kuzbass Kemerovo on valinnut liberokseen Vladimir Shishkinin.

Kerminen pelasi Kuzbassissa viisi kautta ja oli vuosi sitten voittamassa joukkueelle Venäjän kivikovan liigan mestaruutta. Valmentajana silloin toimi Tuomas Sammelvuo. Kermisen seuraavasta joukkueesta ei ole vielä tietoa.

Äskettäin Kuzbass vahvisti tähtihakkuri Ivan Zaitsevin ja EM-kultasankari Petar Krsmanovicin hankinnat, ja nyt Shishkin jatkaa putkea. Libero siirtyy Dinamo-LO:n joukkueesta.

– Odotukset ovat tietysti korkeimmat mahdolliset. Ehdin jo kaivata lentopalloa. Olen valmis tuomaan joukkueeseen hyvää fiilistä ja taistelemaan jokaisesta pallosta, Shishkin kommentoi.

Kuzbass Kemerovosta toisaalle on liikahtanut muiden muassa hakkuri Viktor Poletajev. Hän siirtyi Pietarin Zenitiin, takaisin Sammelvuon valmennukseen.

Saksassa yleispelaaja Antti Poikela on nimitetty USC Braunschweigin pelaaja-valmentajaksi. Hän seuraa toimessa Markus Weberiä, ja sopimus kattaa kaksi vuotta. Saksan kakkostasolla pelaavaan Braunschweigiin Poikela, joka on esiintynyt Suomen maajoukkueessakin, siirtyi viime kaudella.

Puolan lentopalloliigassa Mariusz Wlazly, MM-kisojen 2014 paras pelaaja, siirtyy Trefl Gdanskin joukkueeseen. Hakkuri Wlazlyn seurajoukkueura on aivan erityinen. Lentopallossa joukkueet vaihtuvat varsin tiuhaan, mutta tähtihyökkääjä pelasi Belchatowin joukkueessa peräti 17 vuotta.

– Wlazly on taatusti yksi 15-vuotisen historiamme tärkeimmistä pelaajista, Gdanskin puheenjohtaja Dariusz Gadomski arvioi.

– Vaikka seuramme ei ole rahallisesti liigan suurimpia, olemme pystyneet hankkimaan suuria pelaajanimiä. Ilman kaupunkia, sponsoreita ja muita kumppaneita se ei olisi ollut mahdollista.

Heinäkuun alussa Wlazly allekirjoittaa Gdanskin kanssa vuoden mittaisen sopimuksen. Merkittävä lisä joukkueeseen on myös yleispelaaja Mateusz Mika. Paluumuuttaja pelasi Gdanskissa viimeksi vuonna 2013. Wlazlyn tavoin hän oli voittamassa Puolalle MM-kultaa kuusi vuotta sitten.

Brasilian lentopalloliigassa hakkuri Alan palaa Sada Cruzeiron joukkueeseen. Viime kaudella Alan (Alan de Souza) pelasi SESIn lukuun. Hakkuri sai parhaan pelaajan kunnian lentopallon maailmancupissa viime vuonna.

Naisten lentopalloilun maailmantähtiin kuuluva Kim Yeon-koung palaa kotimaahansa Etelä-Koreaan. Hänen uusi joukkueensa on Heungkuk Life Pink Spiders.

Yeon-koung muistetaan turkkilaisesta huippujoukkueesta Eczacıbasi VitrA Istanbulista, joka on vieraillut kahtena viime vuonna Suomessakin Mestarien liigan otteluissa.