Neljän mestaruuden lentopalloilija Lauri Jylhä taas Suomessa

Lentopalloilija Lauri Jylhä palaa Suomeen ja Mestaruusliigaan. Yleispelaajan uusi seura on Karelian Hurmos.

Jylhän ansiolistasta löytyy neljä kansallista mestaruutta: kaksi SM-kultaa ja kaksi Suomen Cupin voittoa. Ne tulivat Kokkolan Tiikerien väreissä. Viime kauden hän pelasi Saksan kakkostasolla Blue Volleys Gotha -joukkueessa.

– Jylhä odottaa uuteen kotikaupunkiinsa tutustumista ja jatkaa Joensuussa liiketalouden opintojaan, jotka hän aloitti Saksan-kaudella, Hurmos tiedottaa.

Lauri ja hänen kaksosveljensä Lasse Jylhä ovat 23-vuotiaita. Lasse on viimeksi pelannut oululaisessa Lentopalloseura Ettassa.

Joensuulainen Karelian Hurmos valmistautuu toiseen kauteensa Mestaruusliigassa. Jylhän lisäksi uusia hankintoja ovat muiden muassa australialainen Apech Pac ja VaLePasta tullut passari Arttu Lehtimäki. Päävalmentajana aloittaa Matti Alatalo.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Puijo Wolley on julkaissut lähes koko joukkueensa. Viimeisin uutinen on Petra Sahlbergin jatkaminen liberon tontilla. Toinen libero on Anna Kaisa Kerminen.

Vaikka liigakausia jo löytyy, Sahlberg pyrkii edistymään lentopalloilijana.

– Viime kaudella päästiin jo hyvään alkuvauhtiin kehityksen suhteen sekä pelillisesti että fysiikan puolesta, kertoo Sahlberg.

– Toivottavasti saisin tulevalla kaudella otettua taas askeleen eteenpäin, kun on löydetty oikeita juttuja, joita työstää. Lisäksi se, että valmennus ymmärtää myös opintojen osuuden lentopallon rinnalla, on itselle tosi iso juttu. Joukkueestakin on jo nyt hyvä fiilis.

Hurmoksen tavoin Puijo Wolley nousi liigaan runsas vuosi sitten ja valmistautuu toiseen liigakauteensa. Pelaajana maajoukkue- ja arvokisasankariksi noussut Jukka Lehtonen toimii kuopiolaisten päävalmentajana.