Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: CEV.eu

Jutta Riikonen on vuosien ajan kuulunut suomalaisen lentopalloilun lupauksiin – ottaako yleispelaaja ratkaisevan edistysaskeleen LP-Vampulan joukkueessa?

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaava LP-Vampula tiedotti tiistaina tehneensä Riikosen kanssa sopimuksen. Aiemmat liigakautensa Riikonen on pelannut LP Kangasalassa.

– Fiilis sopparista Vampulaan on hyvä. Kangasalla vietettyjen kausien jälkeen koin, että on aika hakea uusia haasteita. Uskon, että LP-Vampula tarjoaa niitä. Ensi kaudelta odotan hyviä treenejä ja kovia pelejä, Riikonen kommentoi.

”Juti” täytti helmikuussa vasta 20 vuotta, mutta liigadebyytin hän teki jo vuonna 2016. Kuusivuotiaana aloitettu lentopalloharrastus on tuonut Riikoselle saavutuksia kuten Mestaruusliigan pronssimitalin ja kaksi C-tyttöjen Suomen mestaruutta.

Suomen nuorten maajoukkueessa hän on päässyt juhlimaan Pohjois-Euroopan mestaruutta. A-maajoukkueessa ei ole vielä tullut jalansijaa.

Viime kaudella Riikonen teki LP Kangasalan väreissä 201 pistettä, joista 42 tuli ässillä. Urheilija on jo muuttanut Huittisiin ja osallistuu Markku Köykän ja Janne Anturamäen vetämiin harjoituksiin.

LP-Vampulan toinen yleispelaajahankinta, Aino Ollonen, omaa taustan Euran Raiusta ja Kuortaneen valmennuskeskuksen lentopallolukio-ohjelmasta.

Ollonen, 18, on ahkeroinut LP-Vampulan harjoituksissa aiemminkin.

– Olen kuullut paljon hyvää LP-Vampulan organisaatiosta. Uskon, että täällä minulla on loistava mahdollisuus kehittyä pelaajana. Plussaa on sekin, että läheisillä ei ole pitkä matka kotipeleihin, kertoo Ollonen.

– Siskon kanssa ollaan treenattu jo parina aiempana kesänä Vampulan mukana, ja harjoitukset ovat olleet tosi monipuolisia. Myös tämän kevään treeneissä on ollut kova tekemisen meininki. Hienoa päästä pelaamaan kovatasoisia pelejä hyvällä porukalla!

LP-Vampula on julkaissut kahdeksan sopimuspelaajaa ensi kaudeksi. Muun muassa hakkuriosastolle on luvassa muutos, sillä Iina Andrikopoulou siirtyi LP Viestiin.

LP-Vampula lentopallon Mestaruusliigassa 2020-2021

Tilanne 9.6.2020

Passarit: Mila Viljanen, Aino-Kaisa Etelä

Yleispelaajat: Jutta Riikonen, Aino Ollonen

Keskitorjujat: Jenni Jantunen, Laura Laukkanen

Liberot: Emilia Joensalo, Iina Niemelä

Päävalmentaja: Darko Dobreskov