Kaikki finalistit 2021 selvillä lentopallon Mestaruusliigassa

Kuva: CEV.eu

Savo Volley – VaLePa ja LP Viesti – Pölkky Kuusamo ovat loppuottelut lentopallon Mestaruusliigassa 2020-2021.

Viimeisenä paikan finaaleihin varmisti sunnuntaina Savo Volley. Savo voitti Pielavedellä Vantaa Ducksin erin 3-2 ja vei miesten välierien ottelusarjan voitoin 2-1.

Ducksin hakkuri Joonas Jokela oli jälleen vireessä 23 pisteellään. Hurjaan vireeseen päässyt Savo-keskitorjuja Severi Savonsalmi teki puolestaan 19 pistettä – hänelle merkittiin 12 hyökkäyspinnaa, 6 torjuntaa ja 1 ässä.

Miesten toisessa välieräsarjassa VaLePa kukisti Kokkolan Tiikerit suoraan otteluvoitoin 2-0.

VaLePalla on edessään peräti kymmenennet perättäiset kansalliset lentopallofinaalit. Kolme viime Suomen mestaruutta ja viisi viime Suomen cupia ovat menneet sastamalalaisjoukkueen nimiin.

Finalistit miesten liigassa ovat odotetut, sillä Savo ja VaLePa olivat runkosarjan ykkönen ja kakkonen. Runkosarjassa Savo hävisi ainoastaan yhden ottelun – nimenomaan VaLePalle. Loppuottelupaikka merkitsee Savolle myös seurahistorian ensimmäistä liigamitalia.

Vantaa Ducksin esitys pudotuspeleissä oli kevään ilopilleri. Puolivälierissä Ducks voitti runkosarjakolmosen Hurrikaani-Loimaan, ja välierissäkin se haastoi Savon toden teolla.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LP Viesti pudotti lauantaina Hämeenlinnan Lentopallokerhon naisten liigan kultakamppailusta. Viesti voitti kotikentällään erin 3-1 ja vei ottelusarjan voitoin 2-1.

LP Viestin finaaliputki venyy peräti 12 liigakauden mittaiseksi. Aiemmista 11 loppuottelusarjasta on yhdeksän kultaa ja kaksi hopeaa.

Naisten Mestaruusliigan toinen välieräsarja LP Kangasala – Pölkky Kuusamo jäi kesken, koska Kangasalan joukkueessa oli todettu koronavirustartunta. Kangasala-Pölkky -sarjan keskeydyttyä sai Pölkky Kuusamo paikan loppuotteluihin.

Kangasalan kausi päättyi ennenaikaisesti. Pölkky on puolestaan saamassa seurahistoriansa (Kuusamon Pallo-Karhut) toisen lentopallomitalin. SM-pronssia tuli kaksi vuotta sitten.

Mestaruusliigassa runkosarjan kahdeksan parasta joukkuetta pääsivät pudotuspeleihin. Pudotuspeleissä kaikki ottelusarjat pelataan paras kolmesta -menetelmällä eli ottelusarjan voittaminen vaatii kaksi otteluvoittoa.

Loppuottelusarjojen on tarkoitus käynnistyä alkavalla viikolla. Jos merkittäviä muutoksia ei tule, lentopallon Suomen mestarit ovat selvillä viimeistään 30. maaliskuuta.

Lentopallon Mestaruusliiga 2021, välierät ja mitaliottelut

Miesten Mestaruusliiga

Savo-Ducks, voitot 2-1, Savo loppuotteluun

VaLePa-Tiikerit, voitot 2-0, VaLePa loppuotteluun

Loppuottelu: Savo-VaLePa 25.3. alkaen

Pronssiottelu: Tiikerit-Ducks

Naisten Mestaruusliiga

Kangasala-Pölkky, voitot 1-0, sarjan loppu peruttu, Pölkky loppuotteluun

Viesti-Hämeenlinna, voitot 2-1, Viesti loppuotteluun

Loppuottelu: Viesti-Pölkky 23.3. alkaen

SM-pronssia 2021: Hämeenlinna