Lentopallon loppuottelut 2021: LP Viesti ja Pölkky Kuusamo puntarissa

LP Viesti ja Pölkky Kuusamo kohtaavat lentopallon Mestaruusliigan loppuottelusarjassa 2021.

Taistelu Suomen mestaruudesta alkaa tiistaina 23. maaliskuuta. LP Viesti on kotijoukkueena avauksessa Salossa. Kuusamossa pelataan toinen finaali perjantaina. Jos kolmas kamppailu tarvitaan, se on ohjelmassa maanantaina 29. maaliskuuta Salossa.

LP Viesti eteni loppuotteluihin kaadettuaan pudotuspelien aiemmilla kierroksilla LP-Vampulan ja Hämeenlinnan Lentopallokerhon. Salolaisjoukkue pelaa finaaleissa peräti 12:nnen perättäisen kerran.

Pölkyn finaalitie on erikoisempi. Pölkky kaatoi puolivälierissä OrPon, mutta välieräsarja LP Kangasalaa vastaan jäi kesken Kangasalan joukkueessa todetun koronavirustartunnan vuoksi. Sääntöjen nojalla Kangasalan kausi päättyi välittömästi.

LP Viesti on loppuottelujen 2021 ennakkosuosikki. Pölkyllä on toki saumansa.

Seuraavassa katsaus loppuottelijoihin pelipaikoittain.

Passarit: Viestin Viktoria Tutshashvili on liigan paras passari, mutta Pölkyn Taylor Lindberg ei tasollaan pelatessaan jää paljon jälkeen. Molemmat joukkueet tapaavat myös tehdä taktisia passarinvaihtoja.

Hakkurit: Pölkyn Polina Malik on verrattain rutinoitunut maajoukkuepelaaja, ja hänen pelikuntoisuutensa (hän missasi välieräottelun sairastuneena) on ehto kuusamolaisjoukkueen pärjäämiselle.

Iina Andrikopoulou on ottanut oleellisia edistysaskeleita Saloon siirryttyään. Suomen A-maajoukkueeseen tyrkyllä olevalla 22-vuotiaalla on vielä paljon epätasaisuutta. Finaalisarjan suurin jokerikortti on nuori Arita Ternava: kipakka pelaaja voi tuurata hakkurina ja yleispelaajana.

Keskitorjujat: Verkon keskustan hyökkäysakseli Tutshashvili – Anna Czakan on liigan vaarallisin. Nea Haatainen ja (toistaiseksi) vaihtopelaajan roolissa esiintynyt M’Kaela White täydentävät Viestin laadukkaan osaston.

Pölkyn kaksikolla Linda Andersson – Ella Autere riittää torjuntavoimaa, mutta hyökkäystehoja on tultava lisää. Kuusamolaisilla venymisen paikka.

Yleispelaajat: Jos Pölkyn yleispelaajat innostuvat satumaiseen suoritukseen, on joukkueella mahdollisuudet vaikka mihin. Jessica Kosonen ykköshahmona. Häntä tukevat Tai Bierria ja Viivi Pyhäjärvi, joita valmentaja Tuomas Alatalo vaihtelee tilanteen mukaan.

Viestin kantava voima on alankomaalainen Anniek Siebring. Panosten kovetessa hän on vain parantanut esityksiään. Noora Kosonen täydentää hyvin, joskin epätasainen vastaanottopeli on alituinen huolenaihe.

Liberot: Netta Laaksosesta, 20, on kehittymässä ensiluokkainen libero Viestille. Valmentaja Tomi Lemminkäinen voi tarvittaessa peluuttaa myös kahden liberon järjestelmää.

Pölkyn Milka Koskenkorva tarvitsee parempaa suoritusvarmuutta, mutta sen löydyttyä hän onkin oivallinen puolustuspelin spesialisti.

Viesti puolustaa Suomen mestaruutta. Lentopallon miesten Mestaruusliigassa SM-kulta ja -hopea ratkeavat loppuottelusarjassa, jossa kohtaavat Savo Volley ja VaLePa.

Lentopallon Mestaruusliiga, loppuottelut 2021

To 25.3. Savo-VaLePa
La 27.3. VaLePa-Savo
Ti 30.3. Savo-VaLePa, tarvittaessa

Ti 23.3. Viesti-Pölkky 3-1
Pe 26.3. Pölkky-Viesti
Ma 29.3. Viesti-Pölkky, tarvittaessa