Pölkky Kuusamolle taas loukkaantuminen – LP Viesti vei lentopallon finaaliavauksen

Salolainen LP Viesti on edennyt yhden otteluvoiton päähän lentopallon Suomen mestaruudesta 2021.

Tiistaisessa loppuotteluavauksessa Viesti voitti Pölkky Kuusamon erin 3-1. Erät päättyivät pistein 25-22, 25-11, 19-25 ja 25-21.

Heikon alun jälkeen Pölkky haastoi Viestin hyvin avauserässä, mutta kesken toisen erän vierasjoukkueen peli romahti täydellisesti. Kolmas erä eteni jo mallikkaasti. Sitten Pölkkyä kohtasi epäonni – keskitorjuja Linda Andersson loukkasi nilkkansa ja joutui jättämään kentän.

Vaihdosta ei ollut ottaa varsinaista keskitorjujaa, sillä kapteeni Jonna Wasserfaller on ennestään loukkaantuneena. Yleispelaaja Viivi Pyhäjärvi siirtyi keskelle. Kuusamo selvisi järkytyksestä nopeasti ja eteni erävoittoon.

Tasoero tuli uudelleen esiin neljännessä erässä, jonka vietyään LP Viesti napsi otteluvoiton ja tarttui ainakin yhdellä kädellä mestaruuspyttyyn.

Hakkuri Iina Andrikopoulou iski Viestille 22 pistettä. Pölkky-kollega Polina Malik pääsi 14 pinnan saaliiseen. Ottelun torjuntaykkönen oli Pölkyn Ella Autere (4).

Tomi Lemminkäisen valmentama Viesti eteni loppuotteluihin voitettuaan pudotuspelien ensimmäisillä kierroksilla LP-Vampulan ja Hämeenlinnan Lentopallokerhon.

Pölkky kaatoi puolivälierissä OrPon. Välieräsarja LP Kangasalaa vastaan jäi kesken Kangasalan joukkueessa todetun koronavirustartunnan vuoksi. Kangasalan kausi päättyi heti, ja Pölkky pääsi finaaliin.

Välierähäviäjä Hämeenlinna sai SM-pronssit 2021.

Mestaruusliigan loppuottelusarjat käydään paras kolmesta -järjestelmällä eli kaksi voittoa riittää Suomen mestaruuden viemiseen.

Miesten lentopallomestaruus ratkeaa ottelusarjassa, jossa kohtaavat Savo Volley ja VaLePa. Ottelusarja alkaa torstaina.

SM-pronssin kohtalo ratkeaa yksittäisessä kamppailussa. Siinä pelaavat vastakkain Kokkolan Tiikerit ja Vantaa Ducks.