Lentopallon maajoukkuepelaaja Jessica Kosonen sopimukseen Pölkky Kuusamon kanssa

Kuva: CEV.eu

Suomen lentopallomaajoukkueen pelaaja Jessica Kosonen jatkaa Pölkky Kuusamon vahvuudessa.

Pölkky tiedotti Kososen jatkosopimuksesta juhannuksena. Yleispelaajalla alkaa toinen kausi Kuusamossa.

Koronaviruspandemia ja oma loukkaantuminen särkivät viime kautta, joten nuorelle urheilijalle jäi sopivasti hampaankoloon.

– Olen ollut koko ajan tietoinen, että Kuusamoon rakentuu erinomainen joukkue. Viime kaudelta jäi muutenkin nälkää loukkaantumisen jälkeen päästä näyttämään, joten Mestaruusliigassa jatkaminen tuntui parhaalta vaihtoehdolta. On kiva palata tuttuun ympäristöön, jossa homma toimii, ja taustalla on vahva yhteisö tekemässä töitä, Kosonen sanoo Pölkyn tiedotteessa.

Loukkaantumisesta huolimatta Kosonen pääsi kentälle viime kaudella 23 ottelussa. Hänen vastaanottotilastonsa kuuluivat liigan parhaisiin, ja oheen hän ehti tehdä vielä 210 hyökkäyspistettäkin.

Kosonen, 23, on Ylöjärven Ryhdin kasvatti. Sittemmin kokemusta on kertynyt Woman Volleyssa, OrPossa ja kaudella 2018-2019 Sveitsin liigan Volley Luganossa. EM-karsintoihin tähtäävään maajoukkueryhmään kuuluvalla pelaajalla on tilillään 18 A-maaottelua.

Yleispelaajaosastoaan Pölkky on täydentänyt myös Viivi Pyhäjärvellä. Hänkin kuuluu maajoukkuerinkiin. Päävalmentaja Tuomas Alatalolla alkaa olla valmis joukkue luotsattavanaan.

– Jessica on saanut otteisiinsa paljon tasaisuutta. Jessica tuo kentälle pelitaitojen lisäksi paljon positiivista energiaa, taistelua ja johtajuutta. Hienoa, että meillä Kuusamossa on nyt Jessican ja Viivin myötä maajoukkuetason yleispelaajaosaamista, kommentoi Alatalo.

Maanantaina Pölkky ilmoitti hankkineensa yhdysvaltalaisen Tai Bierrian, joka voi pelata niin hakkurina kuin yleispelaajana. Bierria, 22, tulee Pohjois-Amerikan yliopistoliigasta. Pölkky Kuusamolla on nyt 12 sopimuspelaajaa.

Vantaa Ducks: Lentopallon miesten Mestaruusliigassa pelaava vantaalaisjoukkue täydentyy passari Tommi Mäkelällä. Nuorten maajoukkueesta tuttu Mäkelä täyttää kesällä 19 vuotta. Helsinkiläisen PuMa-Volleyn kasvattina hän tuo joukkueeseen pääkaupunkiseutulaista leimaa.

Kokkolan Tiikerit: Joukkue lähtee pitkästä aikaa eurokentille ja ottaa alkavalla kaudella osaa Challenge Cupiin. Se on eurooppalaisten seurajoukkuekisojen kolmostaso. Seuran johtokunnan puheenjohtajaksi on valittu Sami Hänninen sekä uusiksi johtokunnan jäseniksi Lauri Heikkilä, Marjut Van Der Kaay, Jukka Ylikarjula ja Pentti Siermala.