Lentopallon naisten Mestaruusliiga: Kesäranking 2020

Lentopallon naisten Mestaruusliiga alkaa noin kolmen kuukauden kuluttua – missä nyt mennään?

Seurat pyrkivät tavallisesti saamaan rungon kasaan ennen juhannusta. Joukkueet ovat silti melko erilaisissa kehitysvaiheissa.

Seuraavassa Lentopallo.infon leikkimielinen kesäranking. Voimasuhteiden muutoksiin palataan kauden lähestyessä ja joukkueiden kehittyessä. Rankingissa on otettu huomioon siirrot ja sopimukset, jotka olivat tiedossa ennen keskiviikkoa 17. kesäkuuta.

10. Woman Volley: Rovaniemellä on hädin tuskin kentällinen pelaajia koossa, mutta hyviksi vahvistuksiksi ovat jo varmistuneet passari Iida Paananen ja yleispelaaja Riikkaliisa Kärkkäinen. Täydennystä odotetaan ainakin yleispelaaja- ja keskitorjujatonteille. Teemu Mäkikyrö palaa päävalmentajan toimeen.

9. Nurmon Jymy: Nurmoon koottiin nopeasti laaja pelaajarinki. Määrää on, mutta laadusta ei ole vielä takeita. Mielenkiintoa nostaa oleellisesti tosiasia, että valmentajaksi tulee maineikas Kari Raatikainen – häneltä löytyvät varmasti temput tehojen esiin saamiseksi ”nimettömästäkin” joukkueesta.

8. Puijo Wolley: Kuopiolaisseura on pudotellut uusia pelaajanimiä tasaiseen tahtiin, ja ihan kiva nippu koossa onkin. Eveliina Smolander, Hilkka Hujanen ja Emilia Kääntä ovat tyrkyllä avainpelaajiksi Jukka Lehtosen valmentamassa ryhmässä. Viime kaudella Puijo todisti liigakelpoisuutensa juuri ja juuri – nyt on synnyttävä parempaa jälkeä.

7. LP-Vampula: Huittisiin ei ole toistaiseksi varmistunut ulkomaalaispelaajia, sen sijaan joukkue uhkuu kotimaista kehityskelpoisuutta. Mila Viljanen, Jutta Riikonen ja Laura Laukkanen saattavat olla lähivuosien tähtipelaajia. Ja mitä tekee lentopallosuvun kasvatti, loukkaantumiskierteestä toipunut Silja Kosonen?

6. LiigaPloki: Viime kausi oli vähintäänkin tapahtumarikas, mutta nyt tarina saa taas aivan uuden alun. Mikko Pesosesta tuli päävalmentaja kesken kauden, ja hän jatkaa työssään. Todennäköisesti LiigaPlokin menestys on todella vahvasti kiinni uusien ulkomaalaispelaajien onnistumisesta. Nimet Lauren Matias, Lindsay Calvin ja Jaelyn Keene eivät kerro vielä mitään, mutta syksyllä voivat olla asiat toisin.

5. OrPo: Vaisun ja epäonnisen kauden jälkeen Orivedellä on uuden nousun aika. Jatkavien avainpelaajien (Saara Holm, Sanna Häkkinen) rinnalle tulevat tähtipelaaja Kaisa Nyman sekä mahdollinen komeetta Isidora Ubavic. Serbialainen, syksyllä 21 vuotta täyttävä hakkuri herättää kiinnostusta lentopallomaailmassa, mutta OrPon onneksi Ubavic ottaa seuraavan ura-askeleensa Suomessa.

4. Hämeenlinnan Lentopallokerho: Harva joukkue kärsi kesken jääneestä kaudesta yhtä pahasti kuin nousukunnossa ollut Hämeenlinna. Momentumin hyödyntäminen ei ole kuitenkaan helppo juttu, sillä joukkue on pitkälti uusi. Hakkuritehot kysymysmerkkinä. Passari Erica Di Maulo ja libero Brianna Doehrmann ovat erittäin kiinnostavat hankinnat.

3. Pölkky Kuusamo: Vuoden joukkueeksi äänestetty Pölkky lähtee uuteenkin kauteen menestys mielessään. Tuomas Alatalo palaa valmentajaksi, ja hankintoihin lukeutuvat passari Taylor Lindberg, keskitorjuja Linda Andersson sekä hakkuri Polina Malik. Yleispelaajaosaston on vielä vahvistuttava.

2. LP Viesti: Ilmeet ovat Salossa totiset, sillä takana on seurahistorian huonoin liigakausi. Moinen tuskin heti toistuu. Todella potentiaalisen nuoren kaartin (Czakan, Haatainen, Andrikopoulou, Ternava) seuraksi tulevat passari Caroline Pearson ja keskitorjuja Beth Vinnell. Viime kausien tasoista hakkuria ei ole toistaiseksi näkyvissä. Yleispelaajaksi Noora Kosonen olisi hyvä tekijä, mutta hän saattaa vielä siirtyä ulkomaille.

1. LP Kangasala: Valmista tavaraa Kangasalla. LP Kangasala saisi jo nyt kasaan kentällisen, joka taistelee lentopallon Suomen mestaruudesta. Tuttua runkoa (Laakkonen, Heikkiniemi, Sievänen) tulevat vahvistamaan maajoukkuetason pelaajat Katja Kylmäaho, Salla Karhu ja Karoliina Friberg sekä hakkuri Jody Larson.

Tekijä: Pasi Tuominen

Lentopallo.infon perustaja. Ammattikirjoittaja vuodesta 1999 ja urheilutoimittaja vuodesta 2005. Lentopalloilijana ikuinen lupaus.