Akaa-Volley ja Lempo-Volley yhteistyöhön – ”Farmisopimus on kuin kotivakuutus”

Voitto Köykkä, viime liigakauden paras libero. Kuva: Akaa-Volley

Lentopallon Mestaruusliigan Akaa-Volley ja 1-sarjan Lempo-Volley jatkavat aiemmilta kausilta tuttua farmiyhteistyötä.

Seurojen managerit Risto Lahti (Akaa) ja Juha Raunio (Lempo) löivät farmisopimuksen merkiksi kättä päälle.

– Farmisopimus on kuin kotivakuutus. Eihän koskaan tiedä, yllättääkö tauti- tai loukkaantumissuma, silloin on hyvä olemassa varaventtiili, sanoo Raunio.

Lahti huomauttaa, että viime kaudella farmipelaajaliikennettä seurojen välillä ei juurikaan ollut, koska molemmilla oli laaja pelaajarosteri, ja loukkaantumiset jäivät vähiin.

Menneellä sesongilla Lempon libero Jyri Niemi kävi useissa liigaotteluissa varmistamassa Akaan takakenttäpeliä ja esiintyi muutamia kertoja Voitto Köykän aisaparina. Lempon nuori passari Saku Tuomivaara puolestaan on ollut tuttu näky Akaan treeneissä. Toissakaudella Akaan Aatu Pöllänen pelasi useamman ottelun Lempäälässä. Konkreettistakin pelaajaliikennettä on siis koettu.

Farmisopimukseen saa nimetä 12 pelaajaa, ja koko lista on tarkoitus täyttää tulevallekin kaudelle. Farmisopimuksen nojalla siirtyminen joukkueesta toiseen on nopeaa. Alempaa saa tulla ylemmäs rajattomasti, mutta liigasta 1-sarjaan siirtymiseen liittyy sääntörajoituksia.

Etelä-Pirkanmaan lentopalloseurojen yhteistyöhön kuuluu myös keskinäinen harjoitusottelu ennen kautta. Se käydään elokuun lopulla Hakkarissa Lempäälässä. Ottelun päivämäärä täsmentyy heinäkuun aikana.

Lentisfanit ovat löytäneet viime vuosina niin Toijalan kuin Hakkarinkin katsomolehterit, mistä seurapomot ovat enemmän kuin mielissään.

– Pitää pyrkiä liiton kanssa yhteispeliin, etteivät meidän ja Lempon kotipelit osuisi samoille päiville, sanoo Lahti.

– Sellainen muutama kymmenen lempääläistä käy säännöllisesti Toijalassa Akaa-Volleyn peleissä, ja usein Hakkarissakin on nähty äänekkäitä Akaa-faneja Lempoa kannattamassa, iloitsee Raunio.

Molempien joukkueiden pelaajapakat ovat varsin hyvässä mallissa jo juhannusviikolla, joten ensi lentopallokauden näkymät ovat hyvät niin Mestaruusliigaan kuin 1-sarjaan.

Lähde: Lempo-Volleyn tiedote