Sanahelinä, omahyväisyys ja kärhämöinti sikseen: Akaa-Volley ja Luja-Lukko tekivät farmisopimuksen

Lukon Reko Käenniemi. Kuva: Rami Myllymaa

Lentopallon Mestaruusliigassa pelaava Akaa-Volley ja 1-sarjassa pelaava Pälkäneen Luja-Lukko ovat solmineet yhteistyösopimuksen.

Ykkössarjaan nousseen Luja-Lukon johto oli otettu lentopalloliigan kärkipään joukkueen tarjoamasta yhteistyöstä. Akaa-Volleylla on yhteistyösopimus myös Lempo-Volleyn kanssa.

Akaan ja Luja-Lukon välinen farmisopimus sinetöitiin maanantai-iltana, kun Lukon lentopallopomo Asko Niemi ja Akaan manageri Risto Lahti löivät asian lukkoon.

– Tämä on meille erittäin iloinen asia. Tätä kautta pelaajillemme avautuu hieno väylä huippujoukkueeseen. He voivat haaveilla tästä mahdollisuudesta ja lyödä kaikki likoon saavuttaakseen unelman, Niemi innostuu.

Niemi toivoo, että upea tilaisuus houkuttelee lisää eteenpäin pyrkiviä pelaajia Kostia Areenan hienoihin oloihin.

– Akaan valmennusjohto huomaa varmasti, jos joku ottaa isoja edistysaskeleita ja osoittaa edellytyksensä pääsarjatasolle.

Akaan puheenjohtaja Torsti Mahlanen ilmoitti jo aiemmin, että hän haluaa tulla tutustumaan Kostia Areenaan. Lukko pyytää Mahlasen kutsuvieraaksi syksyn ykkössarjaotteluun heti, kun aikataulut saadaan sovitettua yhteen.

Lahti uskoo vahvasti, että yhteistyö hyödyttää molempia osapuolia pitkällä aikavälillä.

– On erittäin tärkeätä, että pystymme rakentamaan nuorille tulevaisuuden pelaajille järkevän polun. Jotta he löytävät sopivan paikan kehittyä ja pelata. Näin sanotaan usein, mutta se jää valitettavan usein sanahelinäksi. Pälkäneellä on nyt vankka pohja tähän prosessiin, Lahti kehuu.

Lahti on omistanut puolet elämästään lentopallolle ja tuntee lajin elinkaaren paremmin kuin juuri kukaan Suomessa.

– Fakta on se, ettei meillä ole varaa hukata yhtään pelaajaa omahyväisyyden tai keskinäisen kärhämöinnin takia. Nyt on tehtävä kaikki mahdollinen, jotta jokaiselle kaverille löytyy sopiva paikka. Me teemme osamme, jotta tällä alueella puhallettaisiin yhteen hiileen.

Akaan suuruuden luoja tervehtii suurella ilolla Pälkäneen ilmestymistä ykkössarjakartalle.

– On erittäin tärkeätä, että nuorille pelaajille – ja myös varttuneemmille – löytyy riittävästi riittävän haastavia pelipaikkoja. Ettei käy niin, että osa joutuu tyytymään kakkossarjaan, vaikka olisi haluja ylemmäksi, Lahti korostaa.

Seuroilla oli yhteistyösopimus jo muutama vuosi sitten, kun Akaa pelasi ykkös- ja Lukko kakkossarjassa. Niistä ajoista on menty reippaasti eteenpäin – ja opittu paljon.

Lähde: Pälkäneen Luja-Lukko