Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa Savo Volley on hankkinut joukkueeseensa australialaisen yleispelaajan Malachi Murchin.

Murch, 25 vuotta ja 197 senttimetriä, pelasi kaksi viime kautta Tanskan liigassa. Lisäksi kokemusta on Hollannista ja kotimaa Australiasta. Hän on esiintynyt myös Australian maajoukkueessa.

Savo Volleyn uusi päävalmentaja Timo Tolvanen vakuuttui nähtyään Murchin esityksiä videolta.

– Tuntuu olevan vielä kovalla innolla tulossa Suomeen. Positiivinen, rento kaveri, joka varmasti sopii meidän joukkueeseemme, Tolvanen sanoi seuran tiedotteessa.

Murch ja kokenut Antti Siltala ovat Savo Volleyn varmistuneet yleispelaajat ensi kaudeksi. Tähtihankinta on keskitorjuja Tommi Siirilä, joka kuuluu avainpelaajiin myös Suomen maajoukkueessa. Hän vaikutti viime kauden Bundesliigassa.

Perungan Pojat: ”Joukkue kasassa. Ensi kauden ryhmä on todella mielenkiintoinen! Läpimurtoja voidaan odotella useammalla rintamalla”, PerPo sometti torstaina. Rovaniemelle on hankittu venäläinen keskitorjuja Dimitri Baranov ja ukrainalainen yleispelaaja Boris Zhukov. Lisäksi seura vahvisti, että keskitorjuja Niko-Matti Koskela jatkaa ryhmässä.

Vantaa Ducks: Yleispelaaja Atte Kyrölä on tehnyt vantaalaisseuran kanssa jatkosopimuksen. Valmentaja Juho Rajala odottaa pelaajasta vastuunkantajaa. ”Atte on pelannut pitkään ja tuo joukkueeseen kaivattua johtajuutta. Yksi hänen rooleistaan ensi kaudella on toimia hyvänä esimerkkinä muille esimerkiksi harjoitussalilla”, Rajala sanoo.

Pölkky Kuusamo: Juhannuksena ja pian sen jälkeen Pölkky sai joukkueensa valmiiksi. Seura teki jatkosopimuksen yleispelaaja Jessica Kososen kanssa ja hankki yhdysvaltalaisen Tai Bierrian. Bierria pelaa niin yleispelaajana kuin hakkurina. ”Määrätietoinen työ on nyt saanut lopullisen sinetin. Joukkueemme on nyt kokonaisuudessaan valmis ja rakentunut juuri haluamallamme tavalla”, tiedotti pelaajakoordinaattori Mika Määttä.

LP Kangasala: Erinomaisen kauden pelannut, liigan parhaaksi yleispelaajaksi äänestetty Mary-Kate Marshall siirtyy Ranskaan. Hänen uusi joukkueensa on Istres Provence Volley.