Arita Ternava: Nuori lentopalloilija tekee läpimurtoa

Kuva: CEV.eu

Arita Ternava, 17, osoittaa olevansa yksi Suomen mielenkiintoisimmista nuorista lentopalloilijoista.

Salolaista LP Viestiä edustava Ternava pelasi perjantaina avauskokoonpanossa lentopallon Mestaruusliigassa. Viesti voitti kotonaan Woman Volleyn niukasti erin 3-2.

Ternava sai kamppailussa 37 passia ja teki niistä 13 pistettä. Lisäksi hakkuri kartutti pistetiliään yhdellä ässällä ja yhdellä torjunnalla. Viesti pelasi alle tasonsa, mutta valmentaja Tomi Lemminkäiseltä tuli mainesanat Ternavalle.

– Aritan peliin olen tyytyväinen. Nuorin pelaajamme tuli kentälle ja pelasi rohkeasti. Hän pelasi niin kuin pitää, Lemminkäinen sanoi lehdistötilaisuudessa.

Hakkurin ja yleispelaajan tontilla viihtyvä Ternava on jo tuttu nimi Suomen nuorten maajoukkueesta. Seuratasolla hänen historiaansa kuuluvat Littoisten Työväen Urheilijat sekä Kuortaneen Lentopallo.

LP Viestissä Ternava pelaa ns. kehityspelaajan statuksella, joten pääosin hän vaikuttaa salolaisten akatemiajoukkueessa lentopallon naisten 1-sarjassa. Kauden ykkössarjaottelut Arita on pelannut 18,7 pisteen ottelukohtaisella keskiarvolla.

Mestaruusliigassa LP Viesti on toisena, sarjaa johtaa LiigaPloki. WoVolla (2 voittoa, 9 tappiota) on kuusi sarjapistettä, joten joukkue on jo nyt tuplannut viime kauden pistesaldonsa.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu lauantaina kolmella miesten ja kahdella naisten ottelulla. Katso tästä, mitkä ovat viikonlopun viisi kuuminta kamppailua.

Lentopallon Mestaruusliiga 7.–10.11.2019

Torstai

Hämeenlinna-WoVo 3-0

Perjantai

Viesti-WoVo 3-2

Lauantai

Etta-Loimu
Lakkapää-Hurmos
Ducks-Hurrikaani

Kangasala-Pölkky
Viesti-LiigaPloki

Sunnuntai

Lakkapää-Loimu
Tiikerit-Hurmos

OrPo-Jymy
Hämeenlinna-Pölkky