Lentopallon Mestaruusliigassa poikkeuksellinen viikonloppu, ja näihin viiteen otteluun se kiteytyy

Onko Raision Loimulla oikeasti rahkeet yllättäjäksi? Kuva © Raision Loimu

Lentopallon Mestaruusliigassa on edessä poikkeuksellisen mielenkiintoinen viikonloppu.

Torstaina Woman Volley hävisi vieraissa Hämeenlinnan Lentopallokerholle, ja kovaa kyytiä on luvassa perjantainakin LP Viestin vieraana. Kuumimmat hetket ovat kuitenkin luvassa seuraaviin kamppailuihin.

Vantaa Ducks – Hurrikaani-Loimaa (lauantai)

Miten Hurrikaani reagoi, kun tappioton kulku vihdoin katkesi Savo Volley -tappioon? Vantaa Ducksilla taas on suuri näytön paikka, sillä joukkue ei ole voittanut erääkään neljään viime otteluun.

Team Lakkapää – Karelian Hurmos (lauantai)

Nyt pyritään eroon liigajumbon asemasta oikein urakalla. Joukkueet ovat liigan pohjilla, molemmilla on vain yksi otteluvoitto. Lakkapäällä on kotietu ja paljon konkretisoitumatonta potentiaalia. Voitto saattaisi avata Lakkapään hanat isosti.

Hämeenlinna – Pölkky Kuusamo (sunnuntai)

Käytännössä molemmat joukkueet kuuluvat liigan kärkipäähän, mutta loukkaantumiset ovat pakottaneet Hämeenlinnan pahaan rakoon. Voitto olisi Hämeenlinnalle mahtava buusti, mutta kuusamolaisjoukkue lähtee matsiin kovavireisenä: alla neljä perättäistä voittoa täysin sarjapistein.

Etta-Loimu (lauantai)

SM-hopeamitalisti Etta on ensimmäistä kertaa tällä kaudella voittoputkessa. Yllätysvalmis Loimu on puolestaan vielä hieman katsomaton kortti – raisiolaisryhmä on pelannut vasta seitsemän ottelua (esimerkiksi VaLePa 12). Tämä kamppailu kertoo paljon siitä, kuuluvatko joukkueet ala- vai keskikastiin.

LP Viesti – LiigaPloki (lauantai)

LiigaPloki tiedettiin vahvistuneeksi, mutta 23 sarjapistettä ja täydet yhdeksän voittoa on silti yllättävän hyvä saldo. Viesti sisuuntui taatusti kotitappiosta LP-Vampulalle. Kaikki voittoputket katkeavat joskus, ja LiigaPlokilla onkin nyt edessään kovin tähänastinen haaste.

Lentopallon Mestaruusliiga 7.–10.11.2019

Torstai

Hämeenlinna-WoVo 3-0

Perjantai

Viesti-WoVo 3-2

Lauantai

Etta-Loimu 2-3
Lakkapää-Hurmos 2-3
Ducks-Hurrikaani 0-3

Kangasala-Pölkky 3-0
Viesti-LiigaPloki 2-3

Sunnuntai

Lakkapää-Loimu 2-3
Tiikerit-Hurmos 3-1

OrPo-Jymy 3-2
Hämeenlinna-Pölkky 0-3