Suomen naisten lentopallomaajoukkueessa kehittyi virusdraama – paikka EM-kisoissa on silti varma

Uutinen julkaistu 16.5. kello 13.20 ja päivitetty kello 17.10. Kuva: CEV.eu

Suomen naisten maajoukkueen paikka lentopallon EM-kisoihin 2021 on varma, vaikka viikonloppuna asian ympärille kertyi tummia pilviä.

Lentopallon EM-karsintaturnauksessa Slovakiassa Suomi joutui kokemaan virusdraamaa. Ratkaisevaksi osoittautunut Montenegro-ottelu oli lähellä peruuntumista, koska Suomen leirissä oli todettu koronavirustartunta.

Koska muut testitulokset olivat negatiiviset, Suomi sai lähteä otteluun (luonnollisesti ilman tartunnan saanutta henkilöä).

Suomi voitti Montenegron erin 3-1 ja varmisti paikan lentopallon EM-kisoihin 2021.

Draama kehittyi lauantaina. Suomen terveysviranomaiset määräsivät joukkueen karanteeniin. Ottelu Slovakia-Suomi peruttiin. Slovakialle merkittiin 3-0-voitto. Vaikka Montenegro voitti Kosovon 3-1, Suomi piti paikkansa lohkokakkosena.

Näytti siltä, että Suomi saa pitää tuloksensa ja EM-kisapaikkansa. Euroopan lentopalloliitto CEV – siis päättävä elin – ei kuitenkaan vielä julkisesti vahvistanut asiantilaa lauantaina.

Oli epäselvää muun muassa, oliko Suomen joukkueessa yksi tartunta vai useampia tartuntoja. Yle uutisoi yhdestä tartunnasta, kun taas Euroopan lentopalloliitto useammasta tartunnasta.

Odotettu vahvistus tuli vihdoin sunnuntaina.

– Suomi on läpäissyt karsinnat tulostensa perusteella. Viimeisen ottelun perumisella ei ole mitään vaikutusta EM-kisapaikkaan, CEV:stä vahvistettiin Lentopallo.infolle sunnuntaina.

– Toivotamme tietysti koronavirustartunnan saaneille pikaista toipumista ja onnea EM-kisoihin.

Koska Suomen kannalta ikäviä uutisia ei tullut, saa suomalainen lentopalloilu taas supersyksyn. Vastaavaa vietettiin viimeksi kaksi vuotta sitten. Miehet etenivät EM-lopputurnauksessa pudotuspeleihin, ja naiset esiintyivät EM-kentillä ensimmäisen kerran 30 vuoteen.

Suomen miehet pääsevät lentopallon EM-kisoihin 2021 ilman karsintoja, sillä yksi alkulohko pelataan Tampereella. Miesten kisojen pääjärjestäjä on Puola.

Lentopallon EM-kisat käydään syksyllä 2021. Naisten kisat pelataan 18. elokuuta – 4. syyskuuta (Serbia, Bulgaria, Kroatia ja Romania) ja miesten 1.-19. syyskuuta (Suomi, Viro, Puola, Tshekki).

Suomen naisten kevät- ja kesäkauden on määrä jatkua toukokuun lopussa Euroopan kultaisen liigan otteluilla. Suomen vastustajat kesäliigan alkulohkossa ovat Ukraina, Bulgaria ja Slovakia.