Luis Salgado PerPon uusi päävalmentaja lentopallon Mestaruusliigassa

Kuva: CEV.eu

Luis Salgado on Perungan Poikien uusi päävalmentaja lentopallon Mestaruusliigassa.

Hondurasilainen Salgado on Suomessa tuttu lentopallohahmo. Hän kuului Pielaveden Sammon avainpelaajiin viime vuosikymmenellä.

Viime kaudella PerPoa (Lakkapaa.com) luotsasi ansioitunut lentopallovalmentaja Jukka Tuovinen.

– Halusin jatkaa ammattilaisuuraani. Parempaa paikkaa ei olekaan kuin maa, jossa pelasin viimeiset ammattilaisvuoteni. Oloni on kotoisa Suomessa, kun saan käydä saunassa ja syödä mämmiä ja karjalanpaistia, Salgado sanoo PerPon sometilillä.

Passari Lasse Jäntti jatkaa PerPossa. Organisaatioon tulee muutoksia – parhaillaan PerPo rekrytoi uutta toiminnanjohtajaa.

Päävalmentaja vaihtuu myös Raision Loimussa. Uusi käskijä on 41-vuotias Aitor Barreros Casado.

Per-Erik Dalqvistin oli tarkoitus jatkaa Loimun valmentajaa, mutta hänen suunnitelmansa muuttuivat. Kotimaisia potentiaalisia valmentajavaihtoehtoja Loimun johto kontaktoi suoraan, mutta palaset eivät loksahtaneet kohdilleen.

Loimun 45:nnen pääsarjakauden valmentaja löytyi lopulta Ibizalta Espanjasta, kun sopimus allekirjoitettiin Aitor Barreros Casadon kanssa. Viidentoista vuoden valmennuskokemuksen omaava espanjalainen suhtautuu valmentamiseen intohimoisesti.

– Suomi on maa, jota ihaillaan muualla Euroopassa. On hienoa päästä seikkailulle tutustumaan uusiin ihmisiin, ilmastoon ynnä muuhun, Barreros sanoo Loimun tiedotteessa.

– Suomesta tiedän monia valmentajia, seuroja ja pelaajia. Loimussa tiedän pelanneen muiden muassa Eemi Tervaportin, Urpo Sivulan sekä nyt hienoa valmentajan uraa luovan Tuomas Sammelvuon. Loimulla on pitkä ja hieno historia, mikä merkitsee suurta vastuuta minulle. Haluan auttaa seuraa kirjoittamaan jälleen uuden hienon sivun historiaansa.

Kaksi viime kautta Barreros on valmentanut Ibizan joukkuetta Espanjan liigassa. Hänen alaisuudessaan ovat pelanneet Suomen maajoukkueesta tuttu Peetu Mäkinen sekä Loimuakin edustanut Hector Salerno.

Loimun manageri Jukka Rajakangas kertoo, että Loimu oli saanut Peetu Mäkiseltä ja muita kanavia pitkin erinomaista palautetta Barreroksesta.

– Päätös oli sinällään helppo ja turvallinen, kommentoi Rajakangas.

Karelian Hurmos: Markuss Cielavs on uusi nimi Hurmoksen joukkueessa. Nuori, suomea hyvin puhuva Latvian maajoukkuemies on pelannut liigaa Savo Volleyssa ja Ettassa. Hänen isänsä on takavuosien liigatähti Salvis Cielavs.

Vantaa Ducks: Joona Väänänen jatkaa Ducksin passarina. Väänänen pelasi erittäin pirteän kauden ja oli yksi avainhenkilöistä vantaalaisjoukkueen edettyä aina välieriin asti.

Hurrikaani-Loimaa: Keskitorjuja Miro Leinonen jatkaa Loimaalla. Nuorukaisella on kivat 205 senttimetriä mittaa.

Lentopalloseura Etta: Pelaajauutisia odotellaan, mutta ei enää kauan. ”Joukkueen johdossa on vimmatusti koottu tulevan kauden joukkuetta. Joukkue julkistetaan vasta sen ollessa pääpiirteittäin valmis. Kohta kajahtaa”, Etta viestitti somessa.

Woman Volley: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa WoVon uusi passari on Sashiko Sanay. Meksikon maajoukkuepelaaja on esiintynyt MM-kisoissakin. Hän siirtyy Rovaniemelle Slovakian liigasta.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Maajoukkuetason keskitorjuja Michaela Madsen palaa Kerhoon. Lue tästä lisää.