Brasilian lentopallomaajoukkue ikääntyy, mutta 207-senttinen Matheus Santos alkaa olla valmis nousemaan valokeilaan

Kuva: FIVB

Minas on avannut väkivahvasti Brasilian lentopalloliigan kaudella 2021-2022.

Viiden ottelun jälkeen Minasilla on puhdas peli. Viidessä voitto-ottelussa joukkue on hävinnyt vain kolme erää, ja sarjapistepotti on täydellinen 15.

Viiteen voittoon ovat päässeet myös Sada Cruzeiro ja Sesi. Niillä on kuitenkin yksi sarjapiste vähemmän kuin Minasilla.

Suomen aikaa varhain torstaina Minas peittosi Funvicin vieraskentällä suoraan erin 3-0. Leandro Neves johti tulitusta 11 pisteellään.

Keskitorjuja Matheus Santos on noussut yhdeksi Minasin keskeisistä luottopelaajista. Hän kuuluu koko liigan eliittiin torjunta- ja ässäsyöttöpörsseissä. Funvic-voitossa hän teki 10 pinnaa ja iski neljä ässää.

Matheus (Matheus Bispo dos Santos), 25 vuotta ja 207 senttimetriä, ei pomppaa tähtikatraaseen tyhjästä. Neljä vuotta sitten hänet valittiin nuorten MM-kisojen parhaaksi keskitorjujaksi. Brasilian A-maajoukkueessa hän on päässyt pelaamaan Pan American -kisoissa ja Etelä-Amerikan mestaruusturnauksessa.

Brasilian maajoukkueen keskitorjujat ovat kokenutta kaartia – esimerkkinä 35-vuotias Lucas – joten Matheusilla on nyt hyvät saumat nousta aiempaa suurempaan rooliin kotimaansa edustusjoukkueessa.

Italian lentopalloliigassa ovat tutut voimanpesät kärjessä: Civitanova ja Trentino. Torstaina Civitanova kukisti Taranton 3-0 ja Trentino Piacenzan 3-1.

Trentinon voitossa nuori yleispelaaja Alessandro Michieletto esiintyi taas hyvin ja teki 15 pistettä. Michieletto oli yksi suurimmista hahmoista, kun Italia otti kultaa syksyllä käydyissä lentopallon EM-kisoissa.

Civitanovalla ja Trentinolla on molemmilla kuusi voittoa ja kaksi tappiota. Perugia on edelleen tappioton, mutta se on pelannut vasta viisi kamppailua.

Tutut voimanpesät jyräävät myös Italian lentopalloliigan pistepörssissä. Ykkösenä on Suomen maajoukkueellekin perin tuttu Piacenzan turkkilaishakkuri Adis Lagumdzija, joka on latonut jo 126 pinnaa. Toisena on kokenut Georg Grozer, joka on koonnut Vero Volley Monzan väreissä 124 pistettä.

Eurocupien viikko päättyi CEV Cupin ja Challenge Cupin mittelöihin. Kakkostasolla CEV Cupissa puolalainen Belchatow iski jatkoon pudottamalla kahdella otteluvoitolla Mladost Brckon.

Challenge Cupissa, joka on eurocupien kolmostaso, jatkopaikat ottivat turkkilainen Halkbank (pudotti bulgarialaisen Marek Dupnitsan) ja itävaltalainen Ried (Vegyesz, Unkari).