LP Viesti selvästi väkevämpi lentopalloliigan aidossa kärkiottelussa

LP Viesti voitti LP Kangasalan lentopallon Mestaruusliigassa lauantaina.

Kohtaaminen oli erittäin merkittävä, koska kyseessä oli liigan kärkiottelu sanan oikeassa merkityksessä: sarjan ykkönen vastaan kakkonen. Viesti oli parempi kotonaan erin 3-1.

Viesti oli lähellä suoraa kolmen erän voittoa (ensimmäiset erät 25-21, 25-18), mutta kolmannen erän lopulla Kangasala heräsi taisteluun (25-22). Neljännen Viesti vei selkeästi, pistein 25-17.

Kangasala pelasi aloitussyötössä viisaasti ja vältti syöttämistä libero Netta Laaksoselle, joka on Viestin joukkueen selkeästi paras nostaja. Usein Viestin sideout-hyökkäykset jäivätkin kevyiksi, mutta Kangasala ei pystynyt käyttämään paikkojaan.

Kun Viesti sai pallon hyvin passarille, hyökkäyspelaaminen oli monta luokkaa vahvempaa kuin vastustajalla. Yleispelaaja Elena Becheva oli tuotteliain 20 pisteellään; toisaalta hän aiheutti virheillä ja torjuntaan lyömisellä 13 pistettä vastustajalle.

Viestin selkeästi tehokkain oli Iina Andrikopoulou (+12).

Kangasalan hyökkäyksessä Gabriela Da Silva (21 pistettä) jäi yksinäiseksi. Esimerkiksi keskitorjuja Roosa Laakkonen jäi lähes tyystin hyödyntämättä.

LP Viesti on nyt liigan ainoa joukkue, jolla on vain yksi tappio. Kangasalalla ja Pölkky Kuusamolla on kaksi tappiota.

Valmentajanvaihdon myötä piristynyt Helsinki Volley haastoi hyvin Pihtiputaalla, mutta LiigaPloki otti kotonaan 3-0-voiton. Hämeenlinnan Lentopallokerho haki puolestaan 3-1-vierasvoiton Nurmon Jymyltä.

LP-Vampulan ja OrPon välinen otatus vaati täydet viisi erää. OrPo väänsi 3-2-vierasvoiton ja pidensi Vampulan tappioputken kolmen ottelun mittaiseksi. Ariana Pirv viimeisteli OrPolle peräti 29 pistettä.

Puijo Wolley napsi 3-2-voiton tärkeässä alakastin kohtaamisessa Woman Volleyta vastaan. Pisteykköset olivat Puijon Emilia Kääntä ja WoVon Martina Konecna, joille kertyi molemmille 18 pinnaa.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Akaa-Volley kaatoi 10-vuotisjuhlaottelussaan Hurrikaani-Loimaan erin 3-1. Akaan Urpo Sivula ja Kristo Kollo olivat juhlakunnossa: kaksikko teki kotijoukkueen 54 hyökkäyspisteestä yhteensä 39 (19 ja 20).

Savo Volley otti puolestaan odotetun 3-0-kotivoiton sarjanousija TUTO Volleysta. Savo johtaa miesten Mestaruusliigaa.