Hämeenlinnan Lentopallokerho pelaajakriisissä – 15-vuotias teki debyytin

Michaela Madsenin tuuletuksia joudutaan nyt odottelemaan. Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa Hämeenlinnan Lentopallokerho on ajautunut pelaajakriisiin, mutta kynnelle kykenevät kantavat vastuunsa.

Viimeisin jobinposti on maajoukkuepelaaja Michaela Madsenin loukkaantuminen. Hän sai kolhun viikolla LP Viesti -ottelussa, ja joutuu olemaan pitkään poissa tositoimista.

Vaikka Kerho ei saanut lauantaina edes vaadittua kymmentä pelaajanimeä pöytäkirjaan, otti se 3-1-vierasvoiton Nurmon Jymystä.

Hämeenlinnalle pelaajakriisit ovat turhankin tuttuja aiemmilta kausilta, mutta nyt nähtävä on poikkeuksellisen vaikea. Kaudeksi kaavaillusta ihannekuusikosta on jäljellä enää hakkuri Yasmine Madsen.

Loukkaantuneen Michaela Madsenin lisäksi poissa ovat passari Dana Schmit (loukkaantuminen) ja keskitorjuja Daniela Öhman (siirtyi Italiaan). Lisäksi serbialaiset yleispelaajat Aleksandra Cveticanin ja Jelena Oluic lähtivät kotimatkalle.

Hämeenlinna etsii joukkueeseen uusia pelaajia. Päävalmentaja on jo mennyt kertaalleen vaihtoon.

– Tunnelmat (otteluvoitosta) ovat hyvät, sillä meillä on tällä hetkellä aika vähän pelaajia. Olisimme tarvinneet vaihtopelaajia, mutta juuri nyt niitä ei ole, Hämeenlinnan valmentaja Giovanni Torchio sanoi lauantaina.

Jymy-voitossa Hämeenlinnan kuusikon muodostivat passari Jenna Ylivainio, hakkuri Yasmine Madsen, yleispelaajat Netta Hyttinen ja Tuuli Tuominen sekä keskitorjujat Vera Klimovitsh ja Bettina Yli-Sissala.

Jymyn päävalmentaja Kari Raatikainen koki, että heikentynyt Hämeenlinna olisi pitänyt kotiottelussa kaatua.

– Valmistautuminen kotipeleihin ei ole onnistunut siten kuin olisin odottanut. Kun vastustajalta puuttui Michaela Madsen, olimme ennakkosuosikkeja, emmekä pystyneet käsittelemään sitä ollenkaan. Olimme aivan jäässä. Ihme oli, että pystyimme kaivamaan taisteluilmeen. Olisi ollut ehkä väärin, jos olisimme vieneet ottelun viidenteen erään, Raatikainen sanoi.

Päivitys uutiseen: Mestaruusliigan ottelussa 24. marraskuuta Hämeenlinna sai täydennystä. Seuran oma kasvatti Kerttu Kilpinen teki liigadebyyttinsä vain 15 vuoden ja yhden kuukauden ikäisenä.

Hämeenlinna hävisi Pölkky Kuusamolle kotonaan 0-3.

Lentopallon Mestaruusliigan aidossa kärkiottelussa LP Viesti nujersi LP Kangasalan 3-1. LP Viesti on nyt liigan ainoa joukkue, jolla on vain yksi tappio. Kangasalalla ja Pölkky Kuusamolla on kaksi tappiota.

Valmentajanvaihdon myötä piristynyt Helsinki Volley haastoi hyvin Pihtiputaalla, mutta LiigaPloki otti kotonaan 3-0-voiton. LP-Vampulan ja OrPon välinen otatus vaati täydet viisi erää. OrPo väänsi 3-2-vierasvoiton ja pidensi Vampulan tappioputken kolmen ottelun mittaiseksi. Ariana Pirv viimeisteli OrPolle peräti 29 pistettä.

Puijo Wolley napsi 3-2-voiton tärkeässä alakastin kohtaamisessa Woman Volleyta vastaan. Pisteykköset olivat Puijon Emilia Kääntä ja WoVon Martina Konecna, joille kertyi molemmille 18 pinnaa.