Lentopalloilija Suvi Kokkosen huippuesitys veti sanattomaksi

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Suvi Kokkonen jatkaa voimakkaassa nousutrendissä.

Lauantaina Kokkosen edustama ranskalaisjoukkue Nantes esiintyi edukseen ja kaatoi sarjakärki Le Cannet’n jännitysottelussa erin 3-2. Kokkonen valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Kokkonen aloitti kamppailun omalla tontillaan yleispelaajana, mutta siirtyi hakkuriksi. Hän teki upeat 30 pistettä, joista 26 tuli hyökkäyksellä.

Kun Kokkonen otti hakkurin paikan, toiseksi yleispelaajaksi tuli Ruotsin sensaatiomaisesta maajoukkueesta tuttu Rebecka Lazic. Onnistuneet vaihdot kertoivat Nantesin laadukkaasta materiaalista.

– Sanattomaksi vetää, mutta olen todella ylpeä joukkueestamme, Kokkonen sanoi Nantesin omissa medioissa.

– Valmistaudumme kaikkiin otteluihin samalla tavalla, mutta pelaaminen on edelleen aaltoliikettä. Nyt tuli kuitenkin hyvä esitys. Tiedämme, että joukkue on kokonaisuutena vahva, korosti suomalaispelaaja.

Kotimaan liigakentillä Suvi Kokkonen muistetaan Hämeenlinnan Lentopallokerhosta. Nyt hän pelaa toista ammattilaiskauttaan.

Ranskan liigan kakkonen Mulhouse pelaa alkavalla viikolla lentopallon Mestarien liigan ottelun LP Saloa (LP Viesti) vastaan. Lauantaina Mulhouse voitti vieraissa Les Mariannesin 3-2.

Saksan Bundesliigassa Stuttgart jatkaa väkivahvasti, ja Roosa Koskelo on yksi ryhmän avainpelaajista. Lauantaina Stuttgart taisteli 3-2-vierasvoiton Aachenista. Koskelo sai joukkueensa parhaan pelaajan kunnian. Stuttgart johtaa liigaa puhtaalla pelillä.

Alankomaiden miesten liigassa kärjessä porhaltaa Orion, jota edustavat Joonas Jokela ja Jan Helenius. Jokela ponnisti lauantaina ottelun parhaaksi pisteidentekijäksi, kun Orion voitti kotonaan Amysoft Lycurgusin erin 3-1. Helenius on syrjässä jalkamurtuman vuoksi.

Belgian liigassa Joel Banksin ja Veeti Nikkisen joukkue Maaseik jatkaa puhtaalla pelillä. Kauden neljäs voitto tuli lauantaina vieraissa erin 3-1 Achelista. Banks palasi ruoriin koronaviruspannan jälkeen. Nikkinen piipahti kentällä.

Passari Akseli Lankisen edustama Menen kukisti Leuvenin vieraskentällä 3-1. Lankinen pelasi täyden ottelun.

Huippuluokkainen Kedzierzyn-Kozle on karkaamassa Puolan liigassa. Lauantaina tuli jo yhdeksäs voitto. Nyt kaatui Slepsk Suwalki suoraan 3-0.

Jastrzebski Wegiel on sarjassa toisena. Lauantaina Jastrzebski hävisi kotonaan Zawiercielle 2-3. Kakkospassari Eemi Tervaportti kävi kolmessa erässä kentällä. Passivastuun joukkueessa kantaa ranskalainen Benjamin Toniutti.