Raision Loimun valmentaja on huolissaan tuomaroinnista lentopallon Mestaruusliigassa

Lentopallon Mestaruusliigassa Raision Loimun trendi vain nousee.

Marraskuussa Loimu on edennyt kolmen ottelun mittaiseen voittoputkeen. Sunnuntaina Oulun Etta kaatui Kerttulan liikuntahallissa 3-0. Erät päättyivät pistein 26-24, 25-21 ja 25-21.

Loimun viime kausiin on mahtunut monenlaista takkuamista, mutta nyt joukkue on voittoputkessa (vähintään kolme perättäistä voittoa) ensimmäisen kerran lähes kolmeen vuoteen.

Etta on toistaiseksi liigajumbona kahden voiton saldolla. Loimulle otteluvoitto on kauden neljäs, ja joukkue nousi sarjataulukossa sijalle seitsemän. Raisiolaisten passari Toni Saarinen jatkoi mallikkaita otteitaan.

– Aika vaikea peli oikeastaan. Ailahtelua ja virheitä tuli paljon, joten oli vaikea päästä peliin mukaan, mutta saatiin onneksi painittua tuosta kolme pistettä kotiin, Saarinen kommentoi.

Loimu pelasi lähes koko kolmannen erän kakkosvalmentaja Mika Rantasen komennossa. Espanjalaisvalmentaja Aitor Barreros oli saanut tilanteessa 4-4 ensin punaisen kortin ja sen perään keltaisen ja punaisen kortin samassa kädessä samaan aikaan: se tarkoittaa erästä poistamista.

Tilanne lähti käyntiin siitä, kun Barreros oli eri mieltä tuomariston ratkaisusta. Se johti Loimun valmentajan keskusteluun verkkotuomarin kanssa. Tuomaristo ei katsonut keskustelua hyvällä.

Ottelun jälkeen Loimun päävalmentaja analysoi tapahtunutta rauhallisesti. Hän sanoi olevansa huolissaan Mestaruusliigan tuomaroinnista ja siitä, että osa tuomareista ei siedä lainkaan keskustelua tai tuomioiden kyseenalaistamista. Barrerosin mukaan tuomarit eivät ymmärrä sitä, että kiihkeissä otteluissa kyseenalaistaminen on normaalia. Valmentaja tähdensi, ettei kyseessä ole epäkunnioittaminen, vaan tehdystä valinnasta eri mieltä oleminen.

Ottelun paras pistemies oli Loimun hakkuri Ali Fazli 16 merkinnällään. Ettan ahkerimmat pisteidentekijät olivat Nuutti Niinivaara ja Eetu Pennanen, jotka tekivät 11 pistettä mieheen. Ettan molemmat ulkomaalaispelaajat, Jakub Petras ja Michael Michelau, jäivät tehoissa pakkaselle.

Mestaruusliigan kärjessä on Savo Volley, joka on hävinnyt vain kerran. Kärkikolmikon täydentävät Akaa-Volley ja kauden positiivinen yllättäjä Karelian Hurmos. Ainoa tappioton joukkue on VaLePa, jolla on eurokiireiden vuoksi vasta kuusi ottelua pelattuna.

Tiistaiksi on luvassa makeaa liigaherkkua, sillä VaLePa saa vieraakseen Savo Volleyn.

Lentopallon naisten Mestaruusliigaa johtaa LP Viesti, joka kaatoi lauantaina aidossa kärkiottelussa LP Kangasalan erin 3-1. Haasteet vain kovenevat: tiistaina Viesti aloittaa ottelunsa lentopallon Mestarien liigassa.

Kangasala on toisena ja Pölkky Kuusamo kolmantena. Jumbona on nousijajoukkue Helsinki Volley, jolla on vielä pistetili avaamatta.

Naisten lentopalloliiga jatkuu keskiviikkona mittelöllä Hämeenlinnan Lentopallokerho – Pölkky. Lue tästä Hämeenlinnan pelaajakriisistä.