Hämeenlinnan Lentopallokerhossa vaihtui valmentaja

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa Matteo Pentassuglia on irtisanoutunut Hämeenlinnan Lentopallokerhon päävalmentajan tehtävästä.

Lentopallokerho vahvisti asian sunnuntaina. Jo maanantaina seura kertoi, että uusi päävalmentaja on Giovanni Torchio. Italialainen on aiemminkin valmentanut Suomessa.

Kahdeksan ottelun jälkeen Kerholla on viisi voittoa ja kolme tappiota. Seuraava kamppailu on ohjelmassa keskiviikkona, jolloin hämeenlinnalaisjoukkue kohtaa kotikentällään LP Viestin.

Hämeenlinnan liigasaldo ei ole sinänsä hälyttävä, mutta trendi on. Äskettäin joukkue menetti yhden tärkeimmistä pelaajistaan Daniela Öhmanin siirryttyä Italian liigaan. Pohjakosketus tuli viime torstaina, kun Kerho hävisi kotonaan mennen tullen LP Kangasalalle.

Vuosi sitten Hämeenlinna aloitti erittäin heikosti Mestaruusliigassa, mutta ryhdistäytyi komeasti ja otti lopulta SM-pronssia.

– Meille on tullut ennenkin alkukaudesta tappioita, mutta silloin minulla on ollut tunne, että pystyn auttamaan pelaajia kääntämään kurssin ja parantamaan peliä. Nyt minulla ei sitä tunnetta ole, Pentassuglia myöntää Lentopallokerhon verkkosivuilla.

– Tämä ei ole joukkueen ongelma, vaan henkilökohtainen tuntemukseni. On parempi, että seura löytää jonkun toisen henkilön auttamaan pelaajia ratkaisemaan tämän tilanteen.

Italialainen Pentassuglia toimi Hämeenlinnan valmennuksessa useita vuosia ja päävalmentajana runsaan kolmen vuoden ajan. Hän oli johtamassa joukkueen Suomen mestaruuteen ja luotsasi ryhmää muun muassa Mestarien liigassa.

TUTO Volley: Turkulainen nousijajoukkue on ottanut mestaruusliigahistoriansa ensimmäisen otteluvoiton. Sunnuntaina TUTO kaatoi vieraskentällä Oulussa Lentopalloseura Ettan erin 3-0. Hakkuri Tino Vuori johti tulitusta 17 pisteellään. Etta on miesten Mestaruusliigassa viimeinen pisteetön joukkue.

Raision Loimu: Alkukaudella säväyttänyt hakkuri Ali Fazli joutui olemaan sunnuntaisen ottelun sivussa selkävaivojen vuoksi. Savo Volley voitti Kerttulassa erin 3-0. Sebastian Pozo Hernandez tuurasi hakkurina hyvin: hän teki Loimulle 12 pistettä ja päätti hyökkäyksensä 61-prosenttisesti pisteeseen.

– Tämän päivän ongelma oli ykköshakkurin puuttuminen, mutta Sebastian teki ison työn yli 60 prosentin tapolla, Loimun päävalmentaja Aitor Barreros kommentoi.

– Syötössä oli iso ero. Lelu Ojansivu ja Jakub Kovac aiheuttivat meille ongelmia, ja me taas emme saaneet syötöllä tehoja aikaiseksi. Me saimme vain kaksi pistettä syötöillä, kertasi Loimu-luotsi.

Lentopallon miesten Mestaruusliigaa johtaa Savo Volley (kuusi ottelua, kuusi voittoa) ja naisten liigaa LP Viesti (seitsemän voittoa, yksi tappio). Liiga jatkuu keskiviikkona kolmella naisten kamppailulla.