Akaa-Volleyn Joni Mikkoselle ”ihan mukava onnistuminen” lentopallon Mestaruusliigassa

Kuva: Akaa-Volley

Lentopallon Mestaruusliigan perjantai-illassa Akaa-Volley voitti kotonaan Karelian Hurmoksen.

Toijalassa pelattu ottelu päättyi Akaan voittoon erin 3-1. Erät päättyivät pistein 17-25, 25-17, 25-17 ja 25-19.

Voitto oli Akaalle neljäs perättäinen. Parempi voittoputki on vain sarjaa johtavalla Savo Volleylla.

Hurmos lähti kamppailuun selvästi paremmin latautuneena ja vei ensimmäisen erän nimiinsä ansaitun leveällä marginaalilla. Akaa teki ryhtiliikkeen jo toiseen erään. Sen jälkeen joukkueiden välinen tasoero kävi selväksi.

Akaa-Volleyn kokenut yleispelaaja Joni Mikkonen dominoi Toijalan illassa. Hän teki 23 pistettä ja saavutti komean teholukeman +19.

– Tosi hyvältä tuntui, varsinkin hyökkäyspelin osalta. Ihan mukava onnistuminen. Huonon alun jälkeen saimme hommasta kiinni, ja sen jälkeen oli ihan hyvää tekemistä, Mikkonen kommentoi tuoreeltaan ottelun jälkeen.

Hurmoksen valmentaja Matti Alatalo harmitteli, että erinomaisen avauserän jälkeen joukkue nosti jalkaa kaasulta. Toinen erä oli joensuulaisjoukkueelta sen verran heikko, ettei se päässyt enää mukaan taistelemaan ottelun voitosta.

Alkukaudella Hurmos on ollut toki pirteä ilmestys. Neljästä ottelustaan se on voittanut kaksi. Perjantaina joukkueen tehomies oli yleispelaaja Matias Korhonen (+7). Keskitorjuja Petteri Härkönen säväytti neljällä blokkipisteellä.

Savo Volley johtaa liigaa voitettuaan kaikki viisi kamppailuaan. Neljässä voitossa ovat nyt Vantaa Ducks ja Akaa-Volley. Nollakerhoa miehittävät vielä TUTO Volley ja saavuttamansa pisteet menettänyt Lentopalloseura Etta.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu lauantaina kahdella miesten ja kolmella naisten ottelulla.