Lentopalloseura Ettalta vietiin kaikki sarjapisteet

Oululainen Lentopalloseura Etta on menettänyt Mestaruusliigan tuoreella kaudella saavuttamansa neljä sarjapistettä.

Syy on se, että Etta-pelaaja Jakub Petras pelasi joukkueen kahdessa ensimmäisessä ottelussa, vaikka hänen kansainvälinen seurasiirtonsa ei ollut vielä voimassa.

Mestaruusliigan tiedotteessa Petrasia kuvaillaan ”pelikelvottomaksi” (tarkoitetaan varmaankin edustuskelvotonta) 1. ja 3. lokakuuta pelatuissa otteluissa. Petrasin siirto oli tullut voimaan kansainvälisen lentopalloliiton FIVB:n järjestelmässä vasta 6. lokakuuta.

Sanomalehti Kalevan mukaan Etta on lähettänyt asiasta vastineen Suomen lentopalloliitolle. Ettan edustaja kertoi lehdelle seuran hoitaneen oman osuutensa ajoissa, joskin viime hetkellä.

Etta oli saanut sarjapisteen 2-3-tappiosta Vantaa Ducksille ja kolme pistettä 3-0-voitosta Team Lakkapäästä. Molemmat ottelut merkittiin liiton sääntöryhmän päätöksellä Ettan 0-3-tappioiksi.

Lokakuun 10. päivänä Etta hävisi Ducksille 1-3. Tulos pysyy ennallaan, koska Petrasin siirto oli jo voimassa.

Päätöksen myötä Etta putosi liigan viimeiseksi. Kolme tappiota on myös TUTO Volleylla ja Hurrikaani-Loimaalla. Team Lakkapää puolestaan nousee kolmeen sarjapisteeseen ja Ducks yhdeksään. Mestaruusliigan kärjessä ovat Savo Volley ja Ducks, joilla on kummallakin täydet yhdeksän pinnaa.

Lisää uutisia lentopallon Mestaruusliigasta

VaLePa: Lentopallon Suomen mestari kaatoi (nimellä Ford Store Sastamala) Draisma Dynamo Apeldoornin viime viikolla 3-2 Mestarien liigan karsinnoissa. Toinen osaottelu pelataan keskiviikkona Sastamalan Vexve Areenallla. VaLePa saa jatkopaikan otteluvoitolla eräluvuista riippumatta. Apeldoorn jatkaa, jos se voittaa Sastamalassa 3-0 tai 3-1. Mikäli VaLePalle tulee 2-3-tappio, ratkaistaan jatkaja ns. kultaisessa erässä.

Raision Loimu: Uusi hakkurihankinta, iranilainen Ali Fazli, on kotiutunut Varsinais-Suomeen ilmeisen hyvin. Hän esiintyi vakuuttavasti niin TUTO-voitossa kuin viikonvaihteen Akaa-Volley-tappiossa. Hän teki otteluissa yhteensä 59 pistettä ja nousi liigan hakkuritilaston ykköseksi.

Loimun joukkueessa on nippu omia kasvatteja. Päävalmentaja Aitor Barreros luotsaa miehistöä hyvissä tunnelmissa.

– Olen tyytyväinen pelaajiini. Nuoret pelaajat ovat kasvaneet ja kehittyneet viime kaudesta ja kehittyvät edelleen. On tärkeää, että pystymme nyt jo haastamaan kokeneita joukkueita, ja ehkä kauden edetessä pystymme voittamaan näitä, Barreros kommentoi.

Woman Volley: Rovaniemeläinen WoVo otti tiistaina toisen perättäisen voittonsa. Viikonloppuna kaatui Helsinki Volley ja nyt Kuortaneen nuorisoryhmä. WoVo voitti kotonaan Kuortaneen 3-0. Saana Lindgren ja Riikkaliisa Kärkkäinen tekivät voittajille 11 pistettä.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Keskitorjuja Daniela Öhman siirtyy Italian liigassa pelaavaan Bergamoon. Lue siirrosta lisää tästä.