VaLePalle loistava voitto Mestarien liigan avauskierroksella

Kuva: CEV.eu

VaLePa avasi lentopallon Mestarien liigan karsinnat upeasti. Keskiviikon myöhäisillassa VaLePa kaatoi vieraskentällä alankomaalaisen Apeldoornin.

Todellisen trillerin VaLePa vei erin 3-2. Apeldoorn (Draisma Dynamo Apeldoorn) aloitti vahvasti, mutta VaLePa tuli hienosti kuvaan mukaan. Vierasjoukkue pakotti ottelun viiteen erään vietyään neljännen pistein 30-28. Viimeinen erä päättyi pistein 21-19.

Toinen osaottelu pelataan ensi keskiviikkona VaLePan (eurokentillä Ford Levoranta Sastamala) kotikentällä.

Yleispelaaja Jiri Hänninen oli ottelun ylivoimainen hahmo. Hän teki 26 pistettä. Yleispelaajatehot olivat arvossaan, koska VaLePa joutui pelaamaan ilman loukkaantunutta ykköshakkuriaan Jerome Crossia.

Hännisen lisäksi Mikko Esko, Alberto Cavasin, Sakari Mäkinen ja Mikko Karjarinta olivat avauskokoonpanossa kaikissa erissä. VaLePaa valmentaa Janne Kangaskokko.

Martijn Brilhuis oli Apeldoornin ykkönen 21 pinnallaan.

Otteluvoitto tarkoittaa sitä, että toisessa osaottelussa mikä tahansa voittotulos vie VaLePan jatkoon. Apeldoorn menisi jatkoon 3-0- tai 3-1-voitolla. Jos Apeldoorn voittaa 3-2, pelataan ylimääräinen, ns. kultainen erä.

Varsinaiseen Mestarien liigaan pääseminen vaatii kolmen kaksiosaisen ottelun voittamista. Lentopallon Mestarien liigan alkulohkoihin pääsee vain 20 maanosan valiota. VaLePa pelasi Mestarien liigassa kaudella 2017-2018.

Hakkuri Aaro Nikulan edustama Benfica otti makean vierasvoiton. Benfica kaatoi Bigbank Tartun erin 3-1. Nikula pääsi kolmessa erässä vaihdosta kentälle ja teki viisi pistettä. Juuri tästä ottelusarjasta tulee seuraava vastustaja VaLePalle tai Apeldoornille.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Akaa-Volley sai voittotilinsä auki Hurrikaani-Loimaan kustannuksella. Akaa voitti Loimaalla 3-1. Voittajien hakkuri Urpo Sivula pelasi tutun vahvasti. Hurrikaanin Aleksi Muukkonen esiintyi oivallisesti, mutta sai liian vähän tulitukea.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LP Viesti haki täyden pistepotin Rovaniemeltä. Kotijoukkue Woman Volley kaatui 3-1. WoVon Saana Lindgren (26) ja Viestin Iina Andrikopoulou (23) olivat joukkueiden pisteykköset.