Aleksi Muukkonen on yksi Suomen lupaavimmista lentopalloilijoista

Aleksi Muukkonen, 19, kuuluu suomalaisen lentopalloilun toivoihin.

Parikkalan Urheilijoiden kasvatti aloitti liigauransa oululaisessa Lentopalloseura Ettassa kaudella 2019-2020. Kahden Oulun-vuoden jälkeen hän siirtyi Hurrikaani-Loimaan joukkueeseen.

Hurrikaanin alkukausi on ollut haastava, mutta 197-senttinen Muukkonen on ehtinyt väläyttämään osaamistaan.

Vaikka Hurrikaanin avausottelu (0-3-tappio Karelian Hurmokselle) oli floppi, Muukkonen tekaisi 10 pistettä. Huomattavasti parempaa sekä Muukkoselta että koko joukkueelta tuli keskiviikkona kotiottelussa Akaa-Volleyta vastaan.

Muukkonen oli ottelussa sekä paras pisteidentekijä (25) että tehokkain pelaaja (+16). Pistepottiin kuului viisi ässäsyöttöä. Akaa-Volley voitti erin 3-1.

– Siihen ainakin pyritään, että tällaista olisi luvassa koko kauden, Muukkonen lausahti ottelun jälkeen.

Mestaruusliigan viime kaudella Muukkonen sijoittui kuudenneksi runkosarjan pistepörssissä. Hän teki 17 otteluun kaikkiaan 288 pistettä. Ettassa hän pelasi hakkurina – Loimaalla häntä sovitellaan yleispelaajan rooliin.

– Joukkueella suurin kehityskohde on ykköskosketuksen laadussa. Iso parannus tässä oli ensimmäiseen otteluun.

– Kovasti on odotettu, että päästään pelaamaan, ja tämä ilta täytti odotukset. Yleisöä oli hyvin paikalla. Mukavaa oli pelata, saatiin siitä sytyke, Muukkonen sanoi viitaten lähes 800 henkilön yleisömäärään.

Muukkosen potentiaali on pantu merkille Suomen maajoukkueessakin. Päävalmentaja Joel Banks valitsi hänet EM-kisarinkiin keväällä. Vielä eivät nuorukaisen rahkeet riittäneet kisapaikkaan.

Katso Muukkosen tyylinäyte keskiviikkoisesta ottelusta:

Hurrikaani-Loimaa tiedotti Muukkosen hankkimisesta viime huhtikuussa. Päävalmentaja Jussi Heino arvioi lupaavaa urheilijaa myönteiseen sävyyn.

– Nuori ja eteenpäin haluava pelaaja. Hyvät raamit, kropan hallinta ja intoa riittää. Erittäin mielenkiintoista nähdä ja kuulla, miten Aleksi haluaa kehittyä, Heino kommentoi tuolloin.

Keskiviikkoisen ottelun jälkeen Heino vaikutti tyyneltä, vaikka kahden kamppailun jälkeen pistesarakkeessa paistaa nolla.

– Aika ajoin joukkueen pelaaminen on ihan hyvää, peli sujuu ja soljuu. Mutta sitten välillä se tökkää johonkin yksittäiseen asiaan tai kohtaan. Tänään se oli vastaanotto.

– Nyt oli yleisöä ympärillä, joten puuha alkaa taas tuntua kotoisalta. Yleisö vaikuttaa niinkin, että haluamme näyttää, mitä osaamme, Heino sanoi.

Hurrikaani jatkaa kauttaan sunnuntaina kotiottelulla Savo Volleyta vastaan. Sitä seuraavat kamppailut Kokkolan Tiikerien ja Raision Loimun vieraana.