Lentopalloilija Aleksi Muukkonen vaihtaa seuraa

Lupaava maajoukkuetason lentopalloilija Aleksi Muukkonen siirtyy Hurrikaani-Loimaan joukkueeseen.

Siirtouutiset tarjoaa:

Hurrikaani tiedotti hankinnastaan maanantaina. Muukkonen on tullut tutuksi oululaisesta Lentopalloseura Ettasta.

Muukkosen, 18 vuotta ja 197 senttimetriä, kanssa Hurrikaani-Loimaa teki sopimuksen, johon kuuluvat yksi varsinainen vuosi ja yksi optiovuosi.

– Erittäin hyvillä fiiliksillä lähden seuraavaan kauteen ja odotan, että pääsen pelaamaan upean Hurrikaanin kotiyleisön edessä. Olen kuullut seurasta vain hyvää. Uskon, että saadaan todella kova porukka kasaan, Muukkonen kertoo Hurrikaanin tiedotteessa.

Mestaruusliigan viime kaudella Muukkonen sijoittui kuudenneksi runkosarjan pistepörssissä. Hän teki 17 otteluun kaikkiaan 288 pistettä.

Parikkalan Urheilijoiden kasvatti pelasi viime kaudella hakkurina. Muukkonen omaa valtavan potentiaalin myös yleispelaajan roolissa; juuri yleispelaajaksi häntä ollaan sijoittamassa Hurrikaanissa.

Äskettäin Muukkonen valittiin Suomen maajoukkueeseen, joka tähtää lentopallon EM-kisoihin 2021. Hurrikaani-valmentaja Jussi Heino on tyytyväinen hankintaan.

– Nuori ja eteenpäin haluava pelaaja. Hyvät raamit, kropan hallinta ja intoa riittää. Erittäin mielenkiintoista nähdä ja kuulla, miten Aleksi haluaa kehittyä, Heino sanoo.

Hurrikaanin tulevan kauden joukkue rakentuu rauhallisesti ja harkitusti. Lisää sopimusuutisia on luvassa piakkoin. Toiminnanjohtaja Anssi Rämö on mielissään.

– On ollut mukava huomata, että Hurrikaanilla on pelaajien keskuudessa erittäin hyvä maine. Tämä auttaa tietysti pelaajien kontaktointia ja neuvottelujen aloittamista, Rämö kuvailee.

Päävalmentaja Heino allekirjoitti kesken viime kauden jatkosopimuksen Hurrikaanin kanssa. Päävalmentajan lisäksi joukkueen tausta pysyy samana. Joukkueenjohtajana ensi kaudella jatkaa loimaalaisille tuttu mies, Juha ”Jussi ” Vuolle.

Tilastovalmentaja Sari Virta jatkaa arvokasta työtään joukkueen taustalla. Fysiikkavalmennuksesta ja pelaajien hyvinvoinnista vastannut naprapaatti Jani Niskakangas jatkaa myös tulevalla kaudella Hurrikaanin apuna.

– Tärkeiden taustahenkilöiden jatko edesauttaa myös pelaajahankinnoissa. On ehdottoman tärkeää, että pääsemme jatkamaan hyvää työtä tutulla köörillä, sanoo Rämö.

– Joukkue aloittaa valmistautumisen uuteen kauteen toukokuun puolivälin jälkeen kesäharjoittelun merkeissä. Heinäkuussa joukkue pitää kolmen viikon omatoimijakson, jota voi kutsua myös pelaajien kesälomaksi, vaikkakin treeni jatkuu jokaisen pelaajan omalla tavalla, selventää Rämö.

Menneellä Mestaruusliigan kaudella Hurrikaani sijoittui runkosarjassa kolmanneksi. Pudotuspeleissä tie katkesi ensimmäisellä kierroksella tappioon Vantaa Ducksille.