Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa Pölkky Kuusamon viimeisin hankinta on yleispelaaja Carlyle Nusbaum.

Siirtouutiset tarjoaa:

Yhdysvaltalainen Nusbaum, 23 vuotta ja 177 senttimetriä, on pelannut Ruotsin liigassa sekä Pohjois-Amerikan yliopistoliigassa. Hänellä on kokemusta myös beach volleysta.

– Valitsin Kuusamon seuran ammattimaisuuden ja kovan työn tuottaman menestyksen vuoksi. Olen kuullut hienoja asioita seurasta, pelaajista ja valmentajasta, Nusbaum sanoo Pölkyn tiedotteessa.

Pölkyn hankintoja ensi kaudeksi ovat myös yhdysvaltalainen passari Jalissa Trotter ja sveitsiläinen hakkuri Julie Lengweiler. Seura kertoo joukkueen kasaamisen olevan pientä silausta vaille valmis.

Menneellä Mestaruusliigan kaudella Pölkky Kuusamo saavutti SM-hopeaa. Valmentajana aloittaa nyt Sotiris Gkotsis.

Nurmon Jymy on allekirjoittanut pelaajasopimuksen 20-vuotiaan passarin Aino Etelän kanssa. Etelä siirtyy Nurmoon LP-Vampulasta. Vampulassa hän pelasi ensin 1-sarjaa ja viime kaudella liigaa.

Aiemmin keväällä Jymyn (JymyVolley) kanssa sopimuksen tehnyt passari Mila Viljanen siirtyy niin ikään Vampulasta.

– Lentopallosta tuli minun lajini äidin ja isonsiskon kautta. He ovat pelanneet, ja oli helppo seurata perässä, jämsäläisseura Jokilaakson Lentopallossa uransa aloittanut 173-senttinen Etelä kertoo.

– Kävin jo muutama vuosi sitten treenaamassa Jymyn kanssa, joten seura itsessään on tuttu. Nuori joukkue on täynnä voitontahtoa ja nälkää menestyä.

Etelä kiittelee Jymyä myös siitä, että seura panostaa pelaajan kokonaisvaltaiseen kehitykseen. Etelä sanoo haaveilleensa liigassa pelaamisesta pikkutytöstä lähtien. Ensimmäinen kausi liigajoukkueessa antoi lisäintoa pelaamiseen.

– Oman pelaajauran kannalta se on tärkeää, mutta näin paljon panostavaa seuraa on hankala löytää.

– Pelaajana pyrin olemaan harjoitus toisensa jälkeen aina parempi. Tahto kehittyä kasvaa koko ajan. Ensisijainen tavoitteeni on saavuttaa pelaavan passarin rooli joukkueessa muutaman kauden aikana ja jatkaa siitä niin pitkälle kuin mahdollista, Etelä toteaa.

Puijo Wolley: Passari Anni Toivonen ja yleispelaaja Sanni Määttä jatkavat Kuopiossa. Toivonen on kotoisin Pihtiputaalta ja Määttä Sotkamosta.

Jukka Lehtosen valmentamaan joukkueeseen on varmistunut ensi kaudeksi jo 10 pelaajaa.