Suomen lentopallomaajoukkue nimetty

Urpo Sivula palaa Suomi-paitaan. Kuva: CEV.eu

Suomen lentopallomaajoukkueen päävalmentaja Joel Banks tiimeineen on valinnut miesten pelaajaryhmän kesälle 2021.

Suuri tähtäin on luonnollisesti lentopallon EM-lopputurnaus 2021, joka pelataan syksyllä. Kisojen suurimmat järjestäjät ovat Puola ja Tshekki. Lisäksi Suomi (Tampere) ja Viro saavat molemmat yhden alkulohkon järjestettäväkseen.

Kesämaajoukkue on hahmotelma; kisoihin on vielä yli neljä kuukautta aikaa, ja varsinaisia harjoitusotteluita on luvassa vasta lähempänä EM-kisoja, todennäköisesti elokuussa. Suomen miehet eivät osallistu Euroopan kesäliigaan.

Suomen tuoreimmassa ryhmässä on pitkäaikaisia luottopelaajia, mutta myös yllätyksiä. Selkein jokerikortti on nuori Veeti Nikkinen, joka saa yhden yleispelaajapaikan. Mielenkiintoiset näyttöpaikat ovat luvassa myös Miki Jauhiaiselle, Aleksi Muukkoselle ja Voitto Köykälle.

Kovista nimistä muiden muassa Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu, Fedor Ivanov, Samuli Kaislasalo, Joonas Jokela, Henrik Porkka, Markus Kaurto ja Elviss Krastins ovat toistaiseksi poissa maajoukkuekuvioista.

Kokenut Antti Siltala on hänkin sivussa – Iisalmen Sanomat uutisoi, että ”Sillillä” on murtuma niskassa. Murtumasta huolimatta hän pelasi Savo Volleyn paidassa kauden loppuun finaaleja myöten.

Lentopallon EM-kisat 2021 pelataan 1.–19. syyskuuta. Puola isännöi yhtä alkulohkoa, puolet neljännesvälieristä ja puolivälieristä sekä kaikki neljän parhaan joukkueen ottelut.

Puolan Gdanskista voi tulla suomalaisten fanien matkakohde. Suomi pelaa mahdolliset pudotuspeliottelunsa juuri Gdanskissa. Jos menestys on aivan satumaista, siirtyy Suomi puolivälierien jälkeen Katowiceen.

Tshekin Ostravassa pelataan yksi alkulohko sekä puolet neljännesvälieristä ja puolivälieristä. Viron-lohko pelataan Tallinnassa, Saku Suurhallissa, ja Suomen-lohko Hakametsän jäähallissa Tampereella.

Suomen miesten lentopallomaajoukkue kesäksi 2021

Passarit: Eemi Tervaportti, Akseli Lankinen

Hakkurit: Urpo Sivula, Aleksi Muukkonen, Aaro Nikula

Keskitorjujat: Tommi Siirilä, Sauli Sinkkonen, Miki Jauhiainen, Severi Savonsalmi

Yleispelaajat: Sakari Mäkinen, Antti Ronkainen, Niklas Seppänen, Niko Suihkonen, Veeti Nikkinen

Liberot: Lauri Kerminen, Voitto Köykkä

Päävalmentaja: Joel Banks