Miki Jauhiainen on USA:ssa lentopallon yliopistotähti, ja halu ammattilaiseksi on kova

Jauhiainen Suomen maailmanliigajoukkueessa 2017. Kuva: FIVB

Lentopalloilija Miki Jauhiainen nauttii lentokeleistä Pohjois-Amerikan yliopistoliigassa. Ensi kaudeksi siintävät ammattilaiskentät.

Keskitorjuja Jauhiainen, 22 vuotta ja 205 senttimetriä, edustaa yhdysvaltalaisen Brigham Young -yliopiston joukkuetta Cougarsia. Miki on piipahtanut jo Suomen A-maajoukkueessa, ja lisävastuukin kelpaa.

– Joo, on viimeinen vuosi collegea menossa, Jauhiainen vahvistaa Lentopallo.infolle.

– Ensi vuoden suunnitelmat ovat vielä avoinna, mutta ehdottomasti on halu pelata lentopalloa ammattilaisena. Ja kotikisoissa olisi todella hienoa pelata.

Suomi isännöi yhtä EM-kisojen alkulohkoa syksyllä 2021. Paikkana on vieläpä Tampere, Jauhiaisen kotikaupunki. Tampereella Miki on edustanut Kalevan Lentopalloa ja Rantaperkiön Iskua.

Menneellä viikolla Mountain Pacific Sports Federation valitsi Jauhiaisen viikon parhaaksi puolustavaksi pelaajaksi. Jauhiainen johtaa joukkueensa torjuntatilastoa 52 blokkipisteellä.

Suomalaispelaajan huippuvire ei ole mennyt hukkaan, sillä BYU Cougars on voittanut kauden kaikki 15 otteluaan, ja ranking koko liigassa on toinen. Edellä on vain Havaijin yliopisto. Keväällä 2017 BYU eteni aina loppuotteluun asti. Kahden vaisumman sesongin jälkeen joukkue kisaa taas tosissaan yliopistomestaruudesta.

Final Four, neljän joukkueen lopputurnaus, käydään toukokuussa Fairfaxissa, lähellä Yhdysvaltain pääkaupunkia Washingtonia. Long Beach State puolustaa mestaruutta.

Yliopistolentopalloa organisoi Pohjois-Amerikan yliopistourheiluliitto NCAA. Keväällä 2018 NCAA myönsi Jauhiaiselle arvostetun Elite 90 -palkinnon. Palkinto annetaan henkilölle, joka yltää huipputasolle niin opiskelussa (Mikin pääaine on tietojenkäsittelytiede) kuin urheilussa. Elite 90 -palkinnon saa vain yksi mies ja nainen lajia kohden.

Tekijä: Pasi Tuominen

Lentopallo.infon perustaja. Ammattikirjoittaja vuodesta 1999 ja urheilutoimittaja vuodesta 2005. Lentopalloilijana ikuinen lupaus.