Oulun Ettan valmentaja Olli Kuoksa: ”Vastustajalla miehiä, meillä poikia”

Kuva: Erkki Kuoksa

Lentopallon Mestaruusliigassa Oulun Ettaa valmentava Olli Kuoksa peräänkuuluttaa joukkueeltaan tiukempaa työmoraalia.

Tiistaina Etta hävisi tärkeässä vierasottelussa Raision Loimulle erin 1-3. Kahdessa jälkimmäisessä erässä Etta sai yhteensä ainoastaan 21 pistettä.

– Kaksi ensimmäistä erää oli ihan viihdyttävää lentopalloa. Kaksi viimeistä erää kentällä oli miehiä ja poikia. Vastustalla oli miehiä ja meillä poikia, Kuoksa latasi kamppailun jälkeen.

– Lentopallo on sellainen laji, että kun peli kääntyy, niin voi tulla rumaa jälkeä. Ei riitä, että halutaan voittoja. Nyt pitää alkaa tekemäänkin jotain.

Tähtipelaaja Jan Heleniuksen ollessa poissa Janne Marttila tarjosi tervetulleen huippuesityksen. Hänet arvostettiin Ettan parhaaksi.

– Ensimmäinen erä voitettiin, ja toinenkin olisi voitu voittaa, mutta sähellettiin loppu. Kahdessa viimeisessä erässä Loimulla onnistui kaikki, meillä ei mikään. Taistellaan loppukausi, mitä muutakaan tässä voi tehdä, Marttila sanoi.

Loimu, Vantaa Ducks, Karelian Hurmos ja Etta taistelevat kolmesta viimeisestä pudotuspelipaikasta ja samalla karsintojen välttämisestä. Nelikko on viiden pisteen sisällä. Keskiviikkonakin on ohjelmassa ”kuuden pisteen ottelu”, kun Etta vierailee Vantaa Ducksin kotikentällä.

Sarjajumbo Team Lakkapää on voittanut vain kerran ja on matkalla liigakarsintoihin. Hurrikaani-Loimaa johtaa liigaa yhdeksän pisteen erolla Savo Volleyhin. Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu keskiviikkona kolmella miesten ja kahdella naisten kamppailulla.

Lentopallon Mestaruusliiga 26.2.2020

Lakkapää-Tiikerit
VaLePa-Loimu
Ducks-Etta

Vampula-Kuortane
Pölkky-WoVo

Tilanteet ja tulokset Livetulokset.com-palvelussa