Koronavirus vaikuttaa lentopalloonkin: virolaisjoukkue Saaremaa sai ylimääräisen ottelun kotikentälle

Kuva: CEV.eu

Tuomas Sammelvuon valmentama Pietarin Zenit otti lentopallon eurokentillä vierasvoiton ja tuntuvan askeleen kohti välieriä.

Eurooppalaisten seurajoukkuekisojen kakkostasolla CEV Cupissa Zenit taisteli vieraskentällä 3-2-voiton itävaltalaisesta Hachingista. Zenit voitti kaksi ensimmäistä erää, mutta kotijoukkue pakotti kamppailun täyteen viiteen erään. Ratkaisuerän Zenit vei nimiinsä pistein 15-11.

Hachingin keskitorjuja Tommi Siirilä pääsi neljässä erässä vaihdosta kentälle. Zenitin hakkuri Georg Grozer pelasi jälleen kerran erinomaisesti ja korosti, miten Sammelvuo oli Hachingista varoitellut.

– Odotimme vaikeaa ottelua. Sammelvuo sanoi moneen kertaan, että tämän vastustajan kanssa täytyy olla äärimmäisen varuillaan. Ja aika liekeissähän se olikin. Heille tämä oli ehkä kauden isoin peli, Grozer sanoi Zenitin verkkosivuilla.

Toinen osaottelu käydään Pietarissa 3. päivänä maaliskuuta.

Hakkuri Samuli Kaislasalon edustama belgialaisryhmä Lindemans Aalst kärsi puolestaan 0-3-vierastappion. Lokomotiv Novosibirsk vei erät pistein 27-25, 25-16 ja 25-16. Kaislasalo ei ollut kokoonpanossa.

Lentopallon eurocupien kolmostasolla Challenge Cupissa koronaviruksen leviäminen aiheutti muutoksen otteluohjelmaan. Italialainen Milano ei voi pelata kotikentällään, joten virolaisvastustaja Saaremaa isännöi molemmat osaottelut. Kamppailut käydään 4. ja 5. maaliskuuta Kuressaaressa.

Italiassa on lisäksi lykätty kaikki kansalliset sarjaottelut tältä viikolta.

Lentopallon eurocupit 2020, puolivälierien ensimmäiset osaottelut

CEV Cup

Haching – Pietarin Zenit 2-3
Novosibirsk – Lindemans Aalst 3-0
Galatasaray – Arkas Izmir 3-1
Ajaccio-Modena 0-3

Challenge Cup

Spor Toto – Karlovarsko 3-0
Penzügyör – Sporting Lissabon 2-3
Rennes-Montpellier 3-0
Milano-Saaremaa